Preotii vor raporta cazurile sociale din curtea bisericii si ii vor consilia spiritual pe cei aflati in nevoie.

Patriarhia Romana si Ministerul Muncii au semnat un protocol prin care se obliga sa rezolve impreuna cazurile de excluziune
Preotii vor raporta cazurile sociale din curtea bisericii si ii vor consilia spiritual pe cei aflati in nevoie.

Patriarhia Romana si Ministerul Muncii au semnat un protocol prin care se obliga sa rezolve impreuna cazurile de excluziune sociala. "Cu totii stim ca in curtea bisericii se aduna cei in nevoie si atunci e normal ca Biserica sa se implice, pentru ca poate sa identifice cazurile sociale si sa imparta ajutoare. Consider aceasta cea mai mare realizare a Ministerului Muncii", a declarat ministrul Paul Pacuraru vineri. Protocolul de cooperare prevede ca Ministerul Muncii are ca obligatii sa consulte Biserica in elaborarea de acte normative si proiecte care vizeaza probleme sociale, sa o informeze cu privire la oportunitatile de finantare din bani publici destinate serviciilor sociale si chiar sa puna la dispozitie spatii proprii "furnizorilor publici de servicii sociale pentru desfasurarea asistentei spirituale a persoanelor beneficiare".

Pe de alta parte, Patriarhia se obliga prin acest protocol sa "identifice, prin intermediul preotilor si al personalului implicat in sistemul de asistenta sociala al Bisericii Ortodoxe Romane si sa comunice partenerului situatii si informatii privind persoanele aflate in nevoie", dar si sa "ofere consiliere spirituala, cu personal specializat, beneficiarilor de servicii sociale organizate de furnizori publici si privati". De asemenea, Biserica va trebui sa coopereze cu autoritatile la implementarea programelor sociale de interes national si la furnizarea de servicii sociale. Intelegerea, semnata de cele doua parti saptamina trecuta, este valabila in urmatorii 10 ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.