Aproximativ 90 de poeti din Romania, dar si poeti din Portugalia, Franta, Belgia, Ungaria, Polonia, Germania, Austria si Republica Moldova si-au citit operele incepand de vineri, de la ora 8:30, si pana in noaptea de vineri spre sambata, la ora 02:40
Aproximativ 90 de poeti din Romania, dar si poeti din Portugalia, Franta, Belgia, Ungaria, Polonia, Germania, Austria si Republica Moldova si-au citit operele incepand de vineri, de la ora 8:30, si pana in noaptea de vineri spre sambata, la ora 02:40. Un maraton al poeziei la Sibiu. Niciodata in tara noastra nu s-au mai adunat atat de multi poeti la un loc, nici in lume nu stiu sa se fi "produs" intruniri atat de mari, cu atat de multe ore de poezie. "Din pacate, nu avem public. Citim noi pentru noi", au declarat unii dintre participanti. E foarte bine si asa! Cum poti sa desprinzi publicul de la expuneri televizate maraton? Publicul este foarte ocupat, domnilor. Ce nevoie are el de vorbe bine mestesugite, de plictis cu rima? Nu vi se pare ca il deranjati? Pentru un asemenea maraton iti trebuie inima si creier. Organe esentiale. In fine. Dupa mai bine de 15 ore de recitari la Sibiu, cred ca s-au tras niste concluzii. Probabil la anul publicul va veni.  Si nu pentru ca romanul isi va da seama, in sfarsit, ca s-a nascut poet. Ci numai daca i se vor oferi: 15 ore de sex, 15 ore de ce mai vreti dumneavoastra. Eventual, dar eventual doar cinci minute poezie.           Credeti ca mai mari sanse de izbanda va avea Festivalul de harpa? La Bucuresti, cu peste 25 de interpreti, intre 26 si 28 octombrie. Va reuni interpreti din tara si din strainatate pentru a sarbatori "Un secol de harpa". Vor fi organizate cursuri de harpa la Liceul de muzica "George Enescu", precum si la Universitate. Ce ziceti, ne bagam?!? PS - Vor fi expuse harpe de concert, harpe fara pedale si accesorii, iar un specialist-reparator va sustine un workshop si va regla harpe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.