Muzica

+ La inceputul lunii noiembrie va fi lansat in SUA filmul „Heima", un documentar despre concertele pe care anul trecut artistul Sigur Rós le-a sustinut in Islanda, tara sa natala. Toate show-urile au avut loc fie in fabrici parasite, fie in puburi necunoscute, iar regizorul canadian Dean DeBlois a transpus tot acest proiect intr-un film care a stirnit deja reactii pozitive si care se pare ca nu trebuie ratat nici de cinefili, nici de pasionatii de Sigur Rós.

- Foo Fighters au scos de curind un nou album: „Echoes, Silence, Patience and Grace". Daca primele doua albume construiau un sound care se baza mult pe subtilitatea vocii lui Dave Grohl, acest din urma disc aduce un vocalist corect si o linie melodica asemenea, dar fara nici o scinteie.

Arhitectura

+ Aquadomi reuseste sa clinteasca unul dintre locurile comune ale arhitecturii: faptul ca o casa este construita pe pamint. Este vorba despre un nou concept care construieste case plutitoare. Daca pina acum Aquadomi a realizat cafenele si restaurante pe acest sistem, de curind a creat si trei modele pentru locuinte si birouri. Chiar daca preturile sint ridicate si nu este tocmai un mediu comod, este un exercitiu foarte bun de variatie a modului in care este conceputa locuirea.

- Nu era de-ajuns ca meshurile publicitare au invadat cladirile, a trebuit sa se gaseasca solutia ca intreaga cladire sa devina o reclama. Noua tehnica LED este solutia care da posibilitatea sa transformi o cladire rectangulara intr-un urias obiect publicitar. Mediamesh si Illumesh permit iluminarea intregii suprafete a cladirii si crearea unor imagini in miscare. Aceasta tehnologie produce ameteli, greata si sufoca spatiul public.

Fashion

+ Moda geek capata o noua dimensiune o data cu lansarea colectiei GeekGirl Jewelry care cuprinde numeroase modele de bijuterii facute din hardware. Sloturi de memorie, suruburi, cipuri si alte componente de computer au fost frumos asamblate in cercei, coliere, bratari si chiar in inele foarte originale. Aceasta forma de fashion steam punk combinata cu mai vechea moda a reciclarii este bine venita.

- Converse adopta o moda lansata initial in muzica, si anume aceea de a-si pune fanii la treaba. Peste 100 de perechi de Converse pictati manual de oricine vrea sa se inscrie in concurs vor fi grupate in cadrul unei expozitii in Mar del Plata. Cele mai reusite perechi vor fi incluse in urmatoarea colectie Converse. Tinerilor designeri li se ofera sansa sa personalizeze perechi de Converse All Star de culoare alba, sub sloganul „The Free Expresion".