Cautarile cadavrului avocatei brasovene Elodia Ghinescu au continuat, ieri, in forta. Anchetatorii au apelat atat la Jandarmeria Romana, cat si la salvamontisti, in incercarea de a gasi trupul neinsufletit al acesteia, singura proba care mai lipsest
Cautarile cadavrului avocatei brasovene Elodia Ghinescu au continuat, ieri, in forta. Anchetatorii au apelat atat la Jandarmeria Romana, cat si la salvamontisti, in incercarea de a gasi trupul neinsufletit al acesteia, singura proba care mai lipseste de la dosar pentru a cere din nou instantei de judecata arestarea preventiva a principalului suspect de omor, sotul disparutei - politistul Cristian Cioaca. Procurorii au apelat chiar si la echipe specializate de scafandri din Curtea de Arges, care urmeaza sa scotoceasca toate lacurile si barajele din judet, inclusiv cel de la Vidraru. Anchetatorii au decis, astfel, sa mareasca zona de actiune, dupa ce au cautat in zadar timp de mai multe saptamani pe traseul Brasov-Bran-Pitesti sau Brasov-Rasnov, inclusiv cu echipe de caini special antrenati in acest sens.

Toata zona dintre Dragoslavele - Rucar - Podul Dambovitei si Fundata - Dambovicioara a fost scotocita, zilele trecute, centimetru cu centimetru de echipe mixte formate din politisti, jandarmi, salvamontisti si padurari, insotite de caini de urmarire. Procurorul Marius Iacob, seful Secti ei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General, a decis amplificarea operatiunilor de cautare a cadavrului Elodiei Ghinescu. El a cerut sprijinul tutoror fortelor care pot interveni in aceasta operatiune. „Am fost contactati si luam parte la cautarile care au loc in zona montana. Sunt cateva locuri foarte periculoase unde am cautat, am facut cateva rapeluri si am intrat in unele cheiuri mai inguste, unde accesul persoanelor nespecializate nu ar fi fost posibil. Din pacate, cautarile au ramas fara niciun rezultat pana in acest moment“, a precizat, ieri, seful Salvamont Campulung Muscel, Alexandru Holbosan.

Cautari in munti
Operatiunile de scotocire au fost coordonate si supravegheate de catre membrii echipei de anchetatori de la Bucuresti. Acestia au precizat ca au fost verificate absolut toate zonele in care ar fi putut fi ascuns cadavrul Elodiei Ghinescu. Mai mult, cautarile au drept scop, daca nu chiar descoperirea cadavrului, gasirea unor indicii care ar putea duce la gasirea Elodiei. In urma cu o saptamana, Inspectoratul Judetean de Politie Arges a primit o solicitare din partea Parchetului Tribunalului Brasov sa sprijine cercetarile in cazul avocatei disparute din Brasov, intrucat exista suspiciuni ca trupul femeii ar putea fi gasit in zona muntoasa a Argesului.

Toate rapele, periate
„Sunt mai multe echipe de cautare, in mai multe locatii din Arges si Brasov. Nu a fost gasit vreun indiciu in zona. Speram sa o gasim. Verificam traseele pe care le-a parcurs suspectul Crisian Cioaca in perioada respectiva si nu omitem locurile unde ar fi putut ascunde ceva. Cautam in cele doua judete (Brasov si Arges - n.red.) gropile de gunoi, rapele si zonele nelocuite si inaccesibile. Este imperios necesara perierea intregului perimetru“, a declarat, ieri, procurorul criminalist Marius Iacob.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.