"Briliantul" a fost din nou decisiv pentru gruparea "viola" si in Cupa UEFA, reusind sa marcheze golul echipei sale in meciul de la Florenta cu FC Groningen, scor 1-1. Cum in tur a fost acelasi rezultat, s-au jucat prelungiri, in care nu s-a inscr
"Briliantul" a fost din nou decisiv pentru gruparea "viola" si in Cupa UEFA, reusind sa marcheze golul echipei sale in meciul de la Florenta cu FC Groningen, scor 1-1. Cum in tur a fost acelasi rezultat, s-au jucat prelungiri, in care nu s-a inscris, tot Mutu transformand si penalty-ul decisiv la executarea loviturilor de departajare! Atacantul roman, care a fost integralist, a avut si o bara, in prima repriza, cand a sutat in transversala.
Mutu a marcat in minutul 59, din careu, cu un sut cu stangul, dupa ce olandezii au deschis scorul in minutul 56 prin Nevland. La loviturile de departajare, Mutu a fost cel care a transformat penalty-ul calificarii, bara-gol! Site-ul "Calciotoscano.it" a scris ca Stadionul "Artemio Franchi" a vibrat la penalty-ul transformat de roman. "Mutu a inceput cu un sut incredibil in transversala, apoi a reusit egalarea dupa ce Nevland deschisese scorul. La ultima lovitura de departajare, stadionul a vibrat: bara laterala, gol, si Fiorentina continua aventura europeana", a scris sursa citata. "Fara indoiala, doar Mutu marcheaza la Fiorentina. A facut-o printr-un gest de mare campion. Pacat ca si de aceasta data a ratat o multime de alte oportunitati, printre care si o bara. A transformat cu sange rece penalty-ul decisiv", a scris "Fiorentinanews.com". "A construit multe faze de gol in prima repriza si a nimerit bara transversala dupa un sut excelent. In partea a doua a inscris un gol superb, dupa care a oprit motoarele dand senzatia ca a obosit. Din partea romanului se astepta mai mult", a scris "Goal.com", in timp ce "Fiorentina.it" a notat: "Mutu a fost iritant si iritat. Ghinionist in multe faze la finalizare, a fost totusi creierul echipei. Talentul sau a adus egalarea pentru Fiorentina, dar a incercat prea multe de unul singur. A venit calm sa execute penalty-ul decisiv si nu a ratat. A fost de ajuns pentru a-si pune semnatura si pe aceasta partida.
Recunostinta pentru Prandelli
Altfel, Mutu s-a referit si la meciul din Serie A cu Juventus, fosta sa echipa. "Nu este o partida speciala din cauza faptului ca eu am jucat la Juventus. Nu am de luat nici o revansa, fata de Juventus am recunostinta si atat. Vom intalni o echipa foarte ambitioasa si trebuie sa fim atenti. Va trebui sa ne facem jocul nostru, nu avem de ales. Juventus este o formatie buna, dar nu invincibila", a spus Mutu. Intrebat ce crede despre actualul tehnician al torinezilor, Claudio Ranieri, care l-a pregatit in vremea cand evolua la Chelsea, Mutu a afirmat: "Este un mare antrenor, o persoana cu care am fost mereu de acord. M-a facut sa joc si mi-a dat libertate". Apoi, internationalul roman a continuat sa-i descrie pe fostii sai antrenori din cariera: "Lippi este un strateg, unul care nu pierde din vedere niciun element. Capello e ambitios, iar Mourinho este arogant!". Vorbind despre actualul sau antrenor, Cesare Prandelli, Mutu a precizat: "Ceea ce face el la Firenze este cu adevarat miraculos. A transformat multi jucatori si a reusit sa-i resusciteze pe altii si sa-i aduca la un nivel inalt. Aici este vorba si despre mine. Ma simt bine cu el si intr-o zi sper sa castigam un trofeu impreuna. Sunt sigur ca atat timp cat va fi alaturi de mine nu voi gresi". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.