Procurorul Marcel Sampetru, proaspat detasat de la Parlament la Ministerul Internelor, este cercetat de DNA pentru trafic de influenta.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis joi cererea de detasare a procurorului Marcel S
Procurorul Marcel Sampetru, proaspat detasat de la Parlament la Ministerul Internelor, este cercetat de DNA pentru trafic de influenta.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis joi cererea de detasare a procurorului Marcel Sampetru de la Parlament, unde era expert al Comisiei de Aparare, Ordinii Publice si Sigurantei Nationale, la Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA). Sampetru va fi detasat pentru o perioada de trei ani, iar in cerere este mentionat ca va ocupa functia de consilier al ministrului Internelor, Cristian David. Surse judiciare sustin ca Sampetru va ocupa insa postul de adjunct al actualului sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Irinel Paun, al carui sef a fost in urma cu citiva ani, pe cind cei doi activau in DIICOT, la Parchetul General. Irinel Paun are deja doi adjuncti, Radu Genu si Ionel Georgescu. Ipoteza poate fi veridica, cu atit mai mult cu cit, la ora actuala, ministrul David are "un pluton" de nu mai putin de zece consilieri

Marcel Sampetru ar putea fi deci un consilier al ministrului Internelor sau un sef la Anticoruptia din MIRA, insa unul cu dosar la DNA. El este si in prezent cercetat in dosarul SRI Prahova alaturi de George Muscalu, fostul sef al DIICOT, si de Doru Trifoi, fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei, actualmente asociat la cabinetul sau notarial cu Vanda Vlasov, sotia ministrului Cristian David. Toti trei - Sampetru, Muscalu si Trifoi - sint acuzati de trafic de influenta in dosarul in care doi ofiteri SRI, Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache, sint acuzati ca ar fi protejat activitatea infractionala a omului de afaceri Mihai Lauruc. La dosar exista inregistrari ale unor convorbiri telefonice intre Dumitrache, pe de o parte, si Muscalu sau Sampetru, pe de alta, in care ofiterul SRI le solicita celor doi sa intervina in favoarea "clientului" sau Lauruc.

Doru Trifoi ar fi intervenit si el la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Ploiesti pentru eliberarea lui Lauruc, arestat preventiv, in 2002, deoarece a achizitionat produse petroliere pentru achitarea carora a folosit cecuri fara acoperire. Lauruc ar fi fost pus in libertate in urma interventiei lui Trifoi.

Potrivit CV-ului, Marcel Sampetru a devenit procuror in anul 1985 si a activat, pina in 1990, la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila. Dupa Revolutie a iesit din magistratura, devenind secretarul Prefecturii Braila. In 1994 a reintrat in procuratura, devenind procuror militar, iar in 2000 a fost numit prim-procuror al Parchetului Militar Ploiesti. In aprilie 2004 a devenit prim-adjunct al procurorului general Ilie Botos, iar dupa demisia lui Botos a preluat, ca interimar, functia de procuror general, din care a demisionat in decembrie anul trecut, cerindu-si detasarea la Camera Deputatilor pe un post de consilier.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.