Antrenorul lui HCM Constanta a decis sa demisioneze inaintea meciurilor din Liga Campionilor, motivind rezultatele slabe ale acestui inceput de sezon.

La numai sase luni dupa ce a demisionat de la echipa nationala, Lucian Risnita a parasit, vineri, si pe HCM Constanta. Tehnicianul a demisionat din functia de antrenor principal al echipei de pe litoral, motivindu-si decizia prin rezultatele slabe din startul acestui sezon. "Domnul Risnita si-a dat demisia, iar noi am acceptat-o. Totul a decurs pe cale amiabila, iar motivele sale au fost rezultatele dezamagitoare din acest start de sezon", a anuntat directorul executiv al HCM, Nurhan Ali.

Locul lui Risnita pe banca tehnica a constantenilor va fi luat de ,,secundul’’ Hairi Eden. ,,Antrenorul principal al HCM va fi Hairi Eden. Nu este interimar, ci antrenor principal al echipei. El va fi ajutat din teren, dar si de pe banca, de Alexander Adzic. Dar ca orice antrenor, Hairi nu este batut in cuie si, daca rezultatele nu vor fi cele la care ne asteptam, va fi si el schimbat", a mai spus Ali. Debutul lui Hairi Eden ca principal al HCM este programat duminica in grupele Ligii Campionilor. Constantenii vor avea o misiune dificila, urmind sa-i intilneasca, pe teren propriu, pe francezii de la Montpellier. Partida este programta de la ora 11.00 si va fi transmisa in direct de sport.ro.

Tot la acest sfirsit de saptamina, alte trei echipe de handbal din Romania - Steaua, Dinamo (la masculin) si HCM Baia Mare (la feminin) - vor juca in cupele europene. Astfel, in mansa a 2-a din turul II al Cupei Cupelor, Steaua are de recuperat un gol in fata polonezilor de la Wisla Plock (28-29 in tur). In Cupa EHF, la masculin, Dinamo va juca in deplasare cu AEK Atena, dar este ca si calificata in turul trei, dupa ce s-a impus in fata grecilor, pe teren propriu, cu 36-22. Tot in Cupa EHF, dar la feminin, HCM Baia Mare va infrunta, in deplasare, echipa suedeza Skovde HF, pe care a invins-o in tur cu 23-13.