Dinamo avea nevoie de victorie si de macar doua goluri la Boras, pentru a spera la calificarea in faza grupelor din Cupa UEFA si pentru a imbunatati coeficientul european al Romaniei. "Cainii rosii" au reusit sa-si indeplineasca obiectivul doar ju
Dinamo avea nevoie de victorie si de macar doua goluri la Boras, pentru a spera la calificarea in faza grupelor din Cupa UEFA si pentru a imbunatati coeficientul european al Romaniei. "Cainii rosii" au reusit sa-si indeplineasca obiectivul doar jumatate: victorie, dar doar 1-0 (gol Danciulescu dintr-un penalty stupid al gazdelor: hent al lui Augustsson!). Elfsborg a ratat mai mult in prima repriza, Lobont fiind incredibil la doua faze, in timp ce Dinamo a ratat ocazia meciului spre final, cand Margaritescu, singur cu Wiland, a fost blocat de portarul suedez!
Walter Zenga, antrenorul lui Dinamo, a declarat dupa partida de la Boras, disputata pe teren artificial, ca este dezamagit pentru ca echipa sa a ratat calificarea in grupele Cupei UEFA, insa a apreciat ca jucatorii au evoluat bine in partida cu Elfsborg, castigata cu 1-0 in mansa secunda a primului tur al competitiei. "Sunt dezamagit pentru ca mi-am dorit sa mergem mai departe. Am castigat un meci, dar am pierdut ceva important. Trebuie ca maine sa facem ceva pentru duminica, pentru a castiga. Toata echipa a jucat bine, eu nu comentez despre un jucator ca a evoluat bine sau slab. Echipa s-a descurcat foarte bine", a spus Zenga.
Borcea: "Dinamo merita calificarea!"
"Am fi meritat o minune care sa ne califice. Cred ca am fost mai buni, dar s-a intamplat ca Elfsborg sa mearga mai departe", a adaugat Zenga. Italianul n-a comentat arbitrajul lui Courtney, desi in timpul meciului a protestat in dese randuri, fiind cu greu potolit de arbitrul de rezerva.
Directorul general al gruparii din "Groapa" a declarat dupa eliminarea lui Dinamo din Cupa UEFA ca elevii lui Zenga meritau calificarea in faza grupelor. "Calificarea am pierdut-o la Bucuresti. Am crezut ca putem sa ne calificam la Boras. Am avut ocazii mari prin Danciulescu si Margaritescu si meritam victoria si calificarea. Daca punem in balanta si ocaziile de la Bucuresti, am pierdut o calificare pe care o meritam. Este incredibil cum am putut fi eliminati! Ne-a mai ramas castigarea campionatului si ne vom axa pe asta. Zenga nu va pleca de la Dinamo, va mai ramane cel putin doi ani", a spus Borcea, care s-a referit si la arbitraj: "Nici in Divizia C nu se poate arbitra asa!". Un alt actionar dinamovist, Vasile Turcu, a afirmat ca echipa alb-rosie a fost lipsita de sansa. "Am avut doua ocazii de gol clare, dar am ratat. Strangem randurile si mergem mai departe. Calificarea s-a pierdut la Bucuresti. Am avut un ghinion fantastic in acest sezon. Noi, investitorii, am facut tot ce a depins de noi, ce, trebuia sa jucam noi? Campionatul este ceea ce ne intereseaza in acest moment. Fotbalul romanesc trece printr-o eclipsa de forma, dar sper ca echipa nationala sa se califice la Campionatul European", a spus Turcu. "Arbitrul ne-a tocat cu cartonasele galbene. A fost un arbitraj execrabil, nu am vazut asa ceva in viata mea!", a mai spus Turcu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.