Inculpatii din dosarul exploziei de la Mihailesti au fost achitati de catre magistratii Tribunalului Vrancea care au desfiintat astfel hotararea anterioara a Judecatoriei Focsani.
Instanta i-a achitat pe Ionel Ionut Neagoe (administrator
Inculpatii din dosarul exploziei de la Mihailesti au fost achitati de catre magistratii Tribunalului Vrancea care au desfiintat astfel hotararea anterioara a Judecatoriei Focsani.
Instanta i-a achitat pe Ionel Ionut Neagoe (administrator al Ney Transport SRL), Mihai Guna (patron al Mihtrans SRL) si Ion Gherghe, condamnati la patru ani de inchisoare. De asemenea, hotararea mai prevede si respingerea tuturor pretentiilor civile solicitate pe parcursul procesului. Mama cameramanului de la Antena 1, decedat in deflagratie, a declarat, citata de Rompres, ca va face recurs considerand ca "hotararea este strigatoare la cer. Au omorat atatia oameni si sunt nevinovati. Nu se poate asa ceva". Pe 20 decembrie 2006, Judecatoria Focsani i-a condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pe inculpati, insa acestia au facut apel. De asemenea, instanta a dispus si acordarea de despagubiri civile celor peste 40 de persoane care s-au constituit ca parti civile in proces, in valoare totala de 3,24 milioane de lei si 430.000 de euro. Tragedia de la Mihailesti s-a produs in 24 mai 2004, cand un camion incarcat cu 20 de tone de saci de azotat de amoniu a explodat. A fost un adevarat carnagiu in care 17 persoane, printre care si doi ziaristi, au murit, iar alte 12 au fost grav ranite. Astfel, unul dintre raniti a ramas fara un ochi, o femeie si-a pierdut aproape total vederea, iar unui pompier i-a fost amputat un picior. Soseaua a fost distrusa pe o lungime de peste 40 de metri, craterul provocat de deflagratie avand 35 de metri lungime si aproape zece metri adancime. De asemenea, s-au inregistrat pierderi materiale ce au totalizat 2.685.709.331 de lei vechi, opt masini, printre care doua autospeciale si camionul care transporta substanta, fiind distruse.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.