Cistigatorul se va anunta de-abia dupa 17 octombrie, cind Curtea Suprema va decide daca Musharraf participa legal la alegeri, in calitate de sef al armatei.

Cu doar o zi inainte de alegerile prezidentiale, Curtea Suprema din Pakistan a
Cistigatorul se va anunta de-abia dupa 17 octombrie, cind Curtea Suprema va decide daca Musharraf participa legal la alegeri, in calitate de sef al armatei.

Cu doar o zi inainte de alegerile prezidentiale, Curtea Suprema din Pakistan a pus soarta candidaturii actualului presedinte, Pervez Musharraf, sub semnul intrebarii. Alegerile urmau sa aiba loc, asa cum era programat, simbata, dar cistigatorul nu poate fi anuntat pina cind Curtea nu decide daca Musharraf are sau nu dreptul sa candideze atit timp cit este inca liderul armatei. Tribunalul a anuntat ca doreste mai mult timp pentru a analiza datele problemei. "Anuntarea candidatului cistigator nu va avea loc pina ce decizia privind aceasta petitie nu va fi luata, iar procesul va incepe la 17 octombrie", arata un comunicat al Curtii.

Anuntul apare in momentul in care Musharraf si ex-premierul Benazir Bhutto au semnat un acord de reconciliere nationala. Prin acest acord, guvernul urma sa anunte renuntarea la acuzatiile de coruptie aduse lui Bhutto, iar Musharraf spera sa capete mai multa credibilitate, in conditiile crizei politice ce a cuprins Pakistanul in ultima vreme. Partidul Poporului din Pakistan, al lui Benazir Bhutto, este cel mai mare partid din tara.

Musharraf ar urma sa obtina destul de usor majoritatea in parlamentul national si in cele patru adunari provinciale care aleg presedintele. Ziua de 17 octombrie, la care Curtea Suprema va anunta daca Musharraf a avut sau nu o candidatura legala, coincide cu data la care a anuntat Benazir Bhutto ca se va intoarce in tara, dupa ani intregi de exil autoimpus. Corespondentii BBC sustin ca Musharraf astepta verdictul Curtii pentru a anunta un acord de guvernare cu doamna Bhutto. La alegerile parlamentare ce vor urma in luna ianuarie, Bhutto ar urma sa isi inscrie candidatura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.