Curtea Suprema a decis vineri, la solicitarea DNA, arestarea lui Marius Raducan, seful Directiei Juridice a CFR, prins in flagrant delict de luare de mita.

In seara de 3 octombrie, procurorii DNA i-au organizat lui Marius Raducan, direct
Curtea Suprema a decis vineri, la solicitarea DNA, arestarea lui Marius Raducan, seful Directiei Juridice a CFR, prins in flagrant delict de luare de mita.

In seara de 3 octombrie, procurorii DNA i-au organizat lui Marius Raducan, directorul Directiei Asistenta Juridica din cadrul Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA (CNCF CFR) si avocat in Baroul Bucuresti, un flagrant delict de luare de mita. El ar fi primit de la conducerea unei societati mita pentru a facilita recuperarea unei datorii de 400.000 de lei, pe care CFR o avea fata de respectiva societate. Raducan ar fi, conform procurorilor, la a doua "abatere" in acest sens. In luna august el ar mai fi primit 10.000 de lei de la aceeasi firma, pentru a aviza recuperarea unei datorii a CFR de 900.000 de lei. In octombrie, cind a fost organizat flagrantul, conducerea firmei i-ar fi promis tot 10.000 de lei lui Raducan, dar acesta ar fi refuzat, pe considerentul ca suma era prea mica. Firma a plusat la 5.000 de euro (aproximativ 16.500 de lei), dar a anuntat si DNA, iar procurorii l-au prins in flagrant delict. Pe 4 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Raducan nu poate parasi tara, solutie atacata de procurori la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ai carei magistrati au decis arestarea avocatului pentru 29 de zile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.