TURISM - Clisura Dunarii, transformata
Daca in urma cu 25 de ani zona de pe Clisura Dunarii  in care Amza Pellea a turnat filmul "Anastasia", dupa romanul lui D.R. Popescu era una aproape virgina, astazi ea suporta schimbari ese
TURISM - Clisura Dunarii, transformata
Daca in urma cu 25 de ani zona de pe Clisura Dunarii  in care Amza Pellea a turnat filmul "Anastasia", dupa romanul lui D.R. Popescu era una aproape virgina, astazi ea suporta schimbari esentiale.   Incepand de la Eselnita si pana la Cozla, ultima localitate mehedinteana la granita cu judetul Caras-Severin, drumul ce serpuieste pe malul Dunarii se afla in plin proces de modernizare. Pentru lucrarile de modernizare a acestui drum, DN 57, pe o distanta de peste 50 de kilometri, Compania Nationala de Autostrazi si Poduri Bucuresti, a pus la bataie nu mai putin de 305 miliarde lei vechi. In urma amplelor lucrari efectuate atat la drum, cat si la poduri si podete, mirifica zona a Clisurii Dunarii va deveni incepand de anul viitor, unul dintre cele mai interesante si atractive obiective turistice din intreaga zona a Olteniei. In ultimii 10 ani, aici a luat nastere un adevarat paradis pentru afaceristii romani si strani care au ridicat pe malul Dunarii, vile, pensiuni turistice si case de vacanta ce se intrec in stil si lux. Totusi, din cauza drumului ce se afla intr-o stare jalnica, zona era sortita sa ramana in continuare intr-un adevarat con de umbra. In aceasta situatie, doua mari obiective turistice ramaneau ascunse ochiului. Este vorba de Cazanele Mici si Cazanele Mari.   MODERN. Astfel, se munceste in ritm alert la consolidarea si modernizarea podurilor, 15 la numar. Partea carosabila va fi mult mai larga, acostamentele vor fi si ele mai consolidate si mai incapatoare, iar malul fluviului va fi presarat cu zeci de mici parcari de unde turistul poate contempla in voie Dunarea, Cazanele Mici si Cazanele Mari. Oamenii de afaceri straini si-au declarat intentia de a investi masiv in obiective turistice in principal in apropierea Chipului lui Decebal si a Manastirii Mraconia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.