Polirom - o emotionanta poveste de dragoste "Leaving Las Vegas", romanul scris de John Oa€™Brien, in traducerea lui Radu Pavel Gheo, care a fost ecranizat in 1995 si l-a avut pe Nicolas Cage in rolul principal, se numara printre ultime
Polirom - o emotionanta poveste de dragoste "Leaving Las Vegas", romanul scris de John Oa€™Brien, in traducerea lui Radu Pavel Gheo, care a fost ecranizat in 1995 si l-a avut pe Nicolas Cage in rolul principal, se numara printre ultimele aparitii din "Biblioteca Polirom".   Volumul este o emotionanta poveste de dragoste dintre o prostituata, Sera, si un scenarist alcoolic dezabuzat, Ben, care a pierdut totul din pricina bauturii. Daca barbatul respinge viata, Sera se straduieste sa se bucure de ea. Destinele celor doi oameni, aparent atat de diferiti, se intersecteaza, iar ei ajung sa formeze o pereche legata printr-o ciudata forma de prietenie, care seamana foarte tare cu iubirea. Sera, o fire independenta, lucreaza ca prostituata pe cont propriu, iar problemele ei incep in momentul in care este descoperita de fostul ei proxenet, Al - un emigrant arab, pe numele sau adevarat Gamal Fathi - , de care fugise cu ani in urma. Brutal si usor dezechilibrat mintal, Al o obliga sa reia vechea lor relatie chiar in momentul in care Sera ajunge sa-l cunoasca pe Ben.   BIO. John Oa€™Brien (1960-1994) s-a nascut in Oxford, Ohio, si a absolvit Liceul Lakewood in 1978. "Leaving Las Vegas" este romanul sau de debut, publicat in 1990. Cartea reprezinta si testamentul talentatului autor american. Prozatorul s-a sinucis la doua saptamani dupa ce a aflat ca romanul sau va fi adaptat pentru cinematograf. Dupa moarte i-au mai fost publicate doua romane - "Stripper Lessons" (1997) si "The Assault on Tonya€™s" (1996). Tot in aceasta saptamana, la Editura Polirom a fost publicata si cartea "Evanghelii apocrife", editia a IV-a adaugita, in colectia "Plural M", fiind unul dintre cele mai de succes titluri din aceasta colectie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.