Programul educational pentru prescolari Fastrackids va fi extins in 2008 in Romania cu inca cinci centre, fata de cele cinci deja existente, au anuntat reprezentantii proiectului.

De la lansarea oficiala in Romania, in martie 2007, in
Programul educational pentru prescolari Fastrackids va fi extins in 2008 in Romania cu inca cinci centre, fata de cele cinci deja existente, au anuntat reprezentantii proiectului.

De la lansarea oficiala in Romania, in martie 2007, in colaborare cu Serviciul Comercial al Statelor Unite, Fastrackids a deschis cinci centre in Bucuresti si Timisoara, in care sint inscrisi 280 de copii. La nivel mondial exista 200 de centre Fastrackids, in 34 de tari, pentru care, in 2006, s-a inregistrat, la nivel de grup, o cifra de afaceri de aproximativ 100 de milioane de dolari. "Fastrackids este un curs complementar de educatie, conceput in Statele Unite ale Americii de psihologi si educatori de talie mondiala si abordeaza 12 teme de studiu: comunicare, tehnologie, creativitate, scopuri si obiective in viata, literatura, arta si teatru, biologie, matematica, stiintele naturii, astronomie, stiintele pamintului si economie, fiind structurat in sesiuni de cite doua ore, o data pe saptamina, timp de doi ani", a declarat Alexei Acsinte, unul dintre reprezentantii grupului.

Parintii trebuie sa plateasca pentru inscrierea in program a fiecarui copil o taxa de 60 de lei, urmind ca lunar sa fie achitata o taxa de 210 lei. Potrivit lui Acsinte, in lectiile Fastrackids, copiii au posibilitatea sa isi imbogateasca cunostintele prin experimente, prezentari filmate la fiecare sesiune de curs, discutii, jocuri de rol, activitati practice si jocuri atractive. "Programul pune accent si pe dezvoltarea abilitatilor de viata, precum gindirea creativa, comunicarea si vorbirea, transferul cunostintelor in practica, lucrul in echipa, luarea de decizii si rezolvarea problemelor", a precizat Acsinte.

FasTracKids foloseste asa-numita metoda de "zigzag educational", care consta in schimbarea frecventa a subiectului propus atentiei, pastrind insa o continuitate a obiectivului educational. Programul ofera in plus parintilor servicii de evaluare psihologica a copiilor. "Salile de curs sint dotate cu Fastrackids Learning Station - un sistem inovativ format din ecran interactiv, videoproiector, computer si camere de filmat, similar cu cel folosit in celebrele universitati Harvard, Oxford sau MIT", a explicat Acsinte.

Investitia pentru preluarea programelor de training Fastrackids, in sistem de franciza, porneste de la aproximativ 33.000 de dolari, din care taxa de intrare in retea este de 22.000 de dolari, la care se adauga costuri de start-up: taxa de acces la pachetul educational principal (7.500 de dolari), achizitia salii si costuri ale amenajarii spatiului, materiale (suport de curs), campania de lansare etc. La acestea se mai adauga costurile de training initial in Denver, care se ridica la 1.000-2.500 de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.