Italianul si-a anuntat, vineri dimineata, jucatorii ca pleaca, insa a fost intors de conducatori in dupa-amiaza aceleiasi zile.





Rapid nu numai ca a ratat patrunderea pentru al treilea an consecutiv in grupele

Italianul si-a anuntat, vineri dimineata, jucatorii ca pleaca, insa a fost intors de conducatori in dupa-amiaza aceleiasi zile.

Rapid nu numai ca a ratat patrunderea pentru al treilea an consecutiv in grupele Cupei UEFA, dar l-a pierdut si pe tehnicianul Cristiano Bergodi, pentru doar 24 de ore insa. Italianul s-a tinut de cuvint si, dupa ce a lasat sa se inteleaga, la conferinta de dupa remiza, 2-2, cu Nurnberg, ca va parasi Giulestiul, vineri dimineata si-a anuntat oficial si jucatorii, dar a fost intors de conducatorii din Giulesti. "Nu este nici o schimbare. Domnul Bergodi ramine. A contat mult si discutia cu jucatorii. Noi l-am inteles, trece si el printr-o perioada destul de grea. A simtit ca ceva ar fi impotriva noastra, dar l-am convins ca trebuie sa mergem inainte. Chiar daca am ratat un obiectiv ieri, putem sa obtinem o participare in Liga Campionilor, care ar fi al doilea obiectiv", a anuntat, vineri dupa-amiaza, directorul general Constantin Zotta, in urma unei intilniri la Crowne Plazza. Oficialii giulesteni le-au facut astfel pe plac jucatorilor, care si-au pus sperantele in conducatori pentru a continua impreuna cu italianul. "Ne pare foarte, foarte rau, nici nu-mi vine sa cred. Ne-a anuntat acum la antrenament ca o sa plece si este foarte hotarit. Nu putem decit sa speram ca oficialii vor reusi sa-l tina alaturi de echipa", declarase mijlocasul Emil Dica inaintea intrevederii de la hotelul lui Copos. In cele din urma, tot jucatorii au reprezentat elementul-cheie al continuitatii din Giulesti. "M-am grabit putin cind am spus ca imi dau demisia. Jucatorii erau foarte afectati in momentul in care le-am spus ca vreau sa renunt. M-au lasat cu gura cascata cind au inceput sa ma roage si sa imi spuna ca nu se poate sa renunt acum, ca trebuie sa mergem impreuna pina la capat. Mi-au dat dovada de afectiune si respect. Reactia lor m-a facut sa ramin", a confirmat Bergodi.

Dupa 0-0 si 2-2, nemtii de la Nurnberg au obtinut o calificare in grupe la care putini sperau. Pentru cotidianul "Frankfurter Rundschau", performanta gruparii a devenit o "lovitura neasteptata pe scena europeana", in fata unui adversar considerat de "Nurnberger Zeitung" drept "renumit". "Aventura europeana continua pentru FC Nurnberg. La 19 ani de la ultima prezenta in cupele europene, Nurnberg a eliminat pe Rapid Bucuresti, un adversar renumit. Cele 2-3 milioane de euro pe care clubul le va incasa in grupele Cupei UEFA vor fi folositoare, deoarece Nurnberg vrea sa revina in lumea buna a fotbalului", a detaliat publicatia din Nurnberg.

Pentru "Bild", mai importante decit victoria au fost punctele acumulate de nemti pentru coeficientul de tara. Aflata in duel direct cu Romania, Germania a luat un avans important, fiind, pina in prezent, in pericol de a pierde un loc de Liga Campionilor. "Pentru prima oara dupa 45 de ani Nurnberg a trecut in runda a doua a unei cupe europene. Asta este bine pentru fotbalul german. Pentru ca Nurnberg poate aduna puncte pentru Germania in clasamentul coeficientilor din grupele Cupei UEFA. Cei de la Nurnberg au sarbatorit rezultatul de 2-2 ca pe o victorie. In faza grupelor vor incasa 2,5 milioane de euro. Jucatorii vor incasa prime totale de 450.000 de euro, la fel ca pentru cistigarea Cupei Germaniei", spun jurnalistii de la "Bild".

Deranj si la Dinamo: Turcu da vina pe Borcea Actionarul lui Dinamo, Vasile Turcu, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca raspunderea pentru rezultatele echipei le apartine, in egala masura, atit antrenorului Walter Zenga, cit si directorului general Cristi Borcea, si ca acestia sint singurii care pot efectua eventuale modificari in lot. "La finalul anului vom trage linie si vom vedea daca se vor face schimbari. Noi, actionarii, avem obligatia de a oferi un buget pentru a crea o echipa puternica, iar ei raspund pentru rezultate", a declarat Turcu.

Intrebat daca e posibil ca unii jucatori sa paraseasca, in perioada urmatoare, formatia din Stefan cel Mare, Vasile Turcu a raspuns: "In Romania toti jucatorii vor sa plece si sa joace afara, fiindca sint salarii mai mari, dar jucatorii lui Dinamo au cistigat in sezonul trecut la fel de bine ca in strainatate. De exemplu, suedezii de la Elfsborg au contracte mai mici decit jucatorii nostri. Deocamdata, avem surse financiare pentru a ne tine jucatorii si sa facem o echipa competitiva si valoroasa, deci deocamdata nu se pune problema sa plece jucatori de la Dinamo".

Altfel, referitor la faptul ca vineri s-au implinit 7 ani de la trecerea in nefiinta a fostului jucator al lui Dinamo, Catalin Hildan, actionarul a declarat: "Daca ar fi fost Catalin la Elfsborg, cu daruirea lui si cu caraterul sau exemplar, cred ca i-ar fi mobilizat mai bine pe ceilalti jucatori. El era un lider innascut, tragea echipa dupa el, le insufla coechipierilor daruire si forta. Asemenea jucatori se nasc o data la citiva zeci de ani. O sa fie deasupra noastra tot timpul si o sa ne vegheze. O sa ne para rau toata viata dupa el".

Catalin Hildan a murit pe 5 octombrie 2000, in timpul unui amical al lui Dinamo la Oltenita. In minutul 74 al jocului, Catalin a suferit un infarct si s-a prabusit pe gazon, decesul survenind la citeva minute. De atunci, Peluza Nord a stadionului Dinamo se numeste "Peluza Catalin Hildan", in onoarea celui pe care fanii il numesc Unicul Capitan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.