Cei care downloadeaza muzica de pe Internet si o distribuie mai departe, fara a plati, sint amenintati de procese in justitie.

Un tribunal din SUA a decis ca Jammie Thomas, in virsta de 32 de ani, trebuie sa plateasca o amenda de 222.0
Cei care downloadeaza muzica de pe Internet si o distribuie mai departe, fara a plati, sint amenintati de procese in justitie.

Un tribunal din SUA a decis ca Jammie Thomas, in virsta de 32 de ani, trebuie sa plateasca o amenda de 222.000 de dolari deoarece a pus la dispozitia celorlalti utilizatori de Internet (file-sharing) 24 de melodii, fara a avea acest drept. Amenda ar fi putut sa se ridice la citeva milioane, deoarece companiile de productie muzicala sustineau ca femeia pusese pe Internet 1.702 melodii.

Jammie este prima persoana acuzata de file-sharing ilegal care a decis sa conteste decizia in justitie. Anual, milioane de persoane comit aceeasi fapta, iar industria muzicala considera acest comportament drept o amenintare serioasa la adresa veniturilor sale. Circa 26.000 de procese au fost deschise de industria muzicala impotriva celor vinovati de file-sharing ilegal, dar, cel mai adesea, acestia prefera o intelegere, prin care platesc amenzi in valoare de citeva mii de dolari.

Avocatul lui Jammie, Brian Toder, a declarat ca aceasta, la anuntarea sentintei, a izbucnit in lacrimi. "Este o fata care traieste de la un salariu la altul, si acum, dintr-o data, s-ar putea ca un sfert din salariul ei sa ii fie luat lunar, pe viata", a declarat Toder. In schimb, reprezentantul industriei muzicale, avocatul Richard Gabriel, sustine ca verdictul este benefic: "Transmite un mesaj, sper, ca downloadarea si distribuirea inregistrarilor noastre nu este OK", a spus Gabriel.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.