Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul de rechemare in tara a ambasadorilor romani in Rusia si Kazahstan, Ioan Donca, respectiv Vasile Soare. Potrivit NewsIn, Donca va fi inlocuit de Constantin Mihail Grigorie, actualul ambasador extraordi
Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul de rechemare in tara a ambasadorilor romani in Rusia si Kazahstan, Ioan Donca, respectiv Vasile Soare. Potrivit NewsIn, Donca va fi inlocuit de Constantin Mihail Grigorie, actualul ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Turcia. Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a explicat in septembrie ca Donca va reveni la Bucuresti, dar nu "pentru ca nu a facut treaba buna", ci pentru ca e necesara "o schimbare de tonus intr-o relatie ce trebuie construita pe ideea pragmatismului". Vasile Soare a fost numit ambasador al Romaniei in Republica Kazahstan, Republica Kirgiza si in Republica Tadjikistan, pe 13 decembrie 2001, la virsta de 30 ani. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.