Noul actionar majoritar, un consortiu condus de Royal Bank of Scotland, a realizat astfel cea mai mare preluare bancara din istorie.

Aproximativ 71 de miliarde de euro sau 101 miliarde de dolari. Atit a platit un consortiu condus de Ro
Noul actionar majoritar, un consortiu condus de Royal Bank of Scotland, a realizat astfel cea mai mare preluare bancara din istorie.

Aproximativ 71 de miliarde de euro sau 101 miliarde de dolari. Atit a platit un consortiu condus de Royal Bank of Scotland pentru achizitionarea bancii olandeze ABN AMRO. Tranzactia este considerata cea mai mare din istoria sistemului bancar mondial, potrivit MarketWatch. Cotidianul "Wall Street Journal" spune ca entitatea nou creata va fi cea mai mare institutie de credit din Europa si ar urma sa fie impartita in trei bucati. Consortiul condus de RBS mai are in componenta sa Banco Santander din Spania si Fortis NV. RBS se va alege cu divizia si unitatile ABN AMRO din Londra, Santander va primi operatiunile din Brazilia si Italia, Fortis primind operatiunile din Olanda, Belgia si Luxemburg. ABN AMRO a anuntat recent ca a vindut subsidiara La Salle pentru 21 de miliarde de dolari. In cursa pentru preluarea ABN AMRO s-a mai aflat si prestigioasa banca britanica Barclays, care a purtat mai multe serii de negocieri. ABN AMRO este prezenta si in Romania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.