Mircea Geoana incearca sa se salveze dupa esecul motiunii de cenzura si gaseste tapi ispasitori pentru nereusita social-democratilor. Conducerea PSD a decis ieri, retragerea sprijinului partidului si declansarea procedurilor de excludere din PSD p
Mircea Geoana incearca sa se salveze dupa esecul motiunii de cenzura si gaseste tapi ispasitori pentru nereusita social-democratilor. Conducerea PSD a decis ieri, retragerea sprijinului partidului si declansarea procedurilor de excludere din PSD pentru Ioan Solcanu, Razvan Theodorescu, Dan Mihalache si Alin Teodorescu.
Oficial, celor patru li s-au imputat declaratiile publice facute impotriva motiunii si nu votul negativ din Parlament. Mircea Geoana s-a temut sa se atinga de Ion Iliescu, desi presedintele de onoare al partidului a continuat si pe parcursul zilei de ieri sa atace violent conducerea partidului si toate sanctiunile operate de aceasta. Soarta lui Iliescu s-ar putea decide totusi la Comitetul Executiv al PSD, convocat pentru sambata la Brasov, unde, surse din partid, sustin ca s-ar putea ridica problema excluderii acestuia din partid.
Presedintele de onoare judecat la Brasov
Conducerea PSD si liderii organizatiilor din teritoriu vor despica firu-n patru, la Comitetul Executiv, intreaga situatie creata dupa esecul motiunii de cenzura. Surse din partid ne-au declarat ca la Brasov - locul de desfasurare al reuniunii pesediste - s-ar putea decide si sanctionarea drastica a lui Ion Iliescu. De altfel, Geoana a inceput deja sa pregateasca terenul, declarand imediat dupa sedinta BPN de ieri ca este dezamagit ca presedintele-fondator a fost aplaudat de liberali dupa votul dat la motiunea de cenzura. La insistetele jurnalistilor daca Ion Iliescu va fi sanctionat, la randul sau, pentru insubordonare, Mircea Geoana a raspuns: "Cei patru au fost judecati, pentru ca au facut declaratii politice. Rog presa sa astepte ziua de sambata", a adaugat Geoana. "NU putem sta cu tradatorii la masa. Cei patru macar au spus cum au votat. Trebuie sa fim barbati si nu curve, sa nu mai stam cu toate iudele din partid la masa. Am ajuns sa prefer stilul lui Basescu direct decat cei care se targuiesc pe la Marriott", a replicat Ponta.
Sanctionatii au atacat conducerea
Alin Teodorescu s-a declarat "onorat" de decizia conducerii desi a tinut sa mentioneze ca nu a spus nimic inainte de motiune ci doar a scris un articol. El a sustinut ca Geoana a cautat "tapi ispasitori", subliniind ca votul sau a fost unul "disciplinat". "Voi pleca, dar ma voi intoarce cand PSD va avea alta conducere", a replicat Razvan Theodorescu. La randul sau, Dan Mihalache a sustinut ca Geoana a gasit un pretext pentru a scapa de el. "Eu nu-mi amintesc sa fi facut vreo declaratie publica impotriva motiunii de cenzura. Dimpotriva, am fost coautor al motiunii, iar partea de politica externa din document este exclusiv produsul meu", a declarat Mihalache.
Iliescu: "Sa vad pana unde ii poate duce mintea"
"Sa vad pana unde ii poate duce mintea", a comentat Iliescu o posibila sanctionarea a sa. In timp ce Mircea Geoana aplica sanctiuni, Iliescu a declarat ca a votat impotriva motiunii pentru ca "asa era mai bine". El a catalogat o "rusine" orice intentie a conducerii de a-i sanctiona pe parlamentarii social-democrati care nu au sustinut motiunea de cenzura. "Sper sa invinga ratiunea, sa nu se lase doborati de pasiuni. Intr-un partid democrat sa faci asa ceva este inacceptabila mentalitatea aceasta cazona si politieneasca intr-un partid politic, este ceva de neconceput", a afirmat liderul PSD. Afland de sanctionarea celor trei pesedisti, Iliescu a spus ca se astepta la o reactie mai inteleapta din partea conducerii si ca astfel de masuri sunt "inacceptabile". Intre timp, doi deputati - Filip Georgescu si Constantin Tamaga - s-au pronuntat public pentru excluderea lui Ion Iliescu din PSD pentru votul la motiune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.