Ce poate simti urmasul unui miliardar cand aude ca in testamentul tatalui sau scrie: "fiului meu ii las placerea sa invete sa traiasca, lucru pe care nu l-a facut in 35 de ani". Istoria abunda de excentrici care au scris testamente memorabile care
Ce poate simti urmasul unui miliardar cand aude ca in testamentul tatalui sau scrie: "fiului meu ii las placerea sa invete sa traiasca, lucru pe care nu l-a facut in 35 de ani". Istoria abunda de excentrici care au scris testamente memorabile care au dus la rasturnari de situatie uluitoare.
Anul acesta a murit Brooke Astor, la varsta de 105 ani. Americanca a lasat un sfert de milion de dolari Centrului Medical Veterinar din New York, cu specificatia ca banii sunt pentru ingrijirea animalelor batranilor si saracilor.
Potrivit "Cartii testamentelor", un londonez a lasat toata averea fiilor lui, insa acestia risca "sa nu primeasca nici un ban daca vor deveni membri ai Parlamentului, sau daca vor ocupa vreo functie publica, daca vor juca la bursa, daca isi vor schimba religia sau daca se vor casatori in afara religiei iudaice".
Alte fraze de-a dreptul geniale din testamente au ajuns deja sa faca inconjurul lumii: "Valetului meu ii las hainele pe care oricum mi le-a furat regulat de-a lungul a zece ani. Ii mai las de asemenea si haina mea de blana pe care oricum a purtat-o anul trecut pe cand eu ma aflam la Palm Beach. Soferului meu ii las masinile mele pe care oricum aproape le-a distrus si i le dau pentru a-i oferi placerea de a termina ceea ce a inceput...Sotiei mele as vrea sa-i spun ca oricum a avut probleme cu un nebun, o sfatuiesc sa nu isi mai ia pe cap inca unul".
Avocata Elizabeth Schwartz, care se ocupa de testamente, a mai declarat ca cei care isi scriu testamentele ezita in a-si exprima sentimentele negative fata de ceilalti, de teama ca vor fi penibili. Ea este de parere ca mass-media a creat o aura falsa in jurul acestor documente "oamenii se tem mereu ca vor auzi "Nu-ti las nimic!", spre deosebire de animalele de companie care nu sunt uitate niciodata.
Dusty Springfield De exemplu, in 2000, ciobanescul german Gunther IV, a mostenit milioane de dolari de la tatal sau, Gunther III, care avea o casa superba in Florida. Primul Gunther a fost unicul mostenitor al contesei Carlotta Liebenstein care a murit in 1992 si a locuit intr-o fosta casa a Madonnei. Acelasi ciobanesc mai detine si alte case in Italia si Bahamas si, conform ziarelor locale, a licitat si pentru vila lui Sylvester Stallone.
Analele justitiei vorbesc si despre o femeie deosebit de inventiva, care a primit bani mostenire pentru a avea grija de pisicile defunctei.
"Acelei femei i s-a lasat prin testament dispozitie sa stea in casa defunctei atata vreme cat pisicile de acolo vor fi in viata. I s-au lasat de asemenea si destui bani pentru a avea grija de animale. Astfel, de fiecare data cand una dintre pisici murea, femeia o inlocuia cu o alta. In acest mod a locuit in casa defunctei ani buni si a putut dovedi statului ca avea grija de animale", a mai povestit Schwartz.
Creatorul unor benzi desenate, Mark Gruenwald, a murit in 1992. El a cerut in testament sa fie incinerat, iar cenusa sa sa fie amestecata cu cerneala.
George Bernard Shaw Cerneala a fost folosita pentru a edita o carte de o suta de pagini cu desenele sale.
Cantareata Dusty Springfield a murit in 1999. Ea a lasat bani ca motanul ei, Nicholas, sa primeasca toata viata mancarea lui preferata - si anume conserve pentru bebelusi. De asemenea, ea a mai cerut ca patul pisicii sa fie acoperit cu halatul ei si in fiecare seara cineva sa-i puna acestuia melodiile ei. George Bernard Shaw a murit in 1950. El a lasat prin testament milioane oricarui om care ar putea inventa un alfabet mai bun, care sa aiba peste 40 de litere, fiecare dintre acestea sa exprime cate un sunet al limbii engleze.
O lume nebuna
O femeie din Danemarca a lasat 60.000 de dolari celor sase cimpanezi ai sai: Jimmy, Trunte, Fifi, Trine, Grinni, and Gigi - care locuiesc la Zoo Copenhaga.
O alta femeie a scris cel mai lung testament din lume: 95.000 de cuvinte, scrise in 20 de ani. Prietenii credeau ca ea scrie o carte.
O alta avere din Franta a ramas fara proprietar pentru ca a fost lasata oricarui om care ar putea inventa un cuvant pentru expresia "corp de vis". Un alt milionar vienez, care se temea foarte tare de intuneric, a lasat multi bani astfel incat cavoul sau sa fie permanent luminat. Guvernul finlandez a confiscat averea unui barbat care o lasase diavolului. Un californian foarte bogat a lasat cu limba de moarte ca daca iarba de pe mormantul sau se va ingalbeni, atunci fondul lui de investitii sa fie declarat nul.
Declarandu-si tara ca "o natie de nebuni si bastarzi", un francez a lasat toata averea lui saracilor Londrei si a cerut ca trupul lui sa fie aruncat in mare, la cateva mile de coasta engleza.
Printul de Islington a cerut ca dupa patru zile de la moartea sa, doi chirurgi sa-l opereze ca sa fie siguri ca e mort.
Un barbat si-a scris testamentul cu creta pe usa, inclusiv cu semnaturile a doi martori. Pentru ca judecatorul nu credea, usa a fost adusa la tribunal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.