Societatea de pe platforma Arpechim Pitesti va fi vanduta de catre Petrom, dupa ce alaltaieri seara, la sediul OMV de la Viena se depusesera ultimele oferte de preluare. In cursa pentru cumpararea Petrochemical se afla si Oltchim Ramnicu-Valcea, fir
Societatea de pe platforma Arpechim Pitesti va fi vanduta de catre Petrom, dupa ce alaltaieri seara, la sediul OMV de la Viena se depusesera ultimele oferte de preluare. In cursa pentru cumpararea Petrochemical se afla si Oltchim Ramnicu-Valcea, firma care depinde de produsele fabricate de Petrochemical.

Dupa ce grupul austriac OMV a intrat in posesia pachetului majoritar de actiuni al Petrom, combinatul-gigant de la marginea Pitestiului, Arpechim a intrat si el sub control austriac. Printre primele masuri luate de noul proprietar s-au numarat acelea de externalizare a anumitor servicii conexe, dar si acelea de vindere a unitatilor de productie considerate a nu fi o prioritate pentru grupul austriac. Din aceasta ultima categorie face parte si Petrochemical Pitesti, unitate care numara aproximativ 550 de salariati, la ora actuala, si care este axata in principal pe productia de alchene (etena, propena si alchene superioare), materii prime indispensabile fabricarii anumitor tipuri de polimeri foarte uzuali. Petrochemical mai detine, in patrimoniul sau, o instalatie de extractie a hidrocarburilor aromatice, rezervoare pentru materii pr ime si produse finite si o statie de incarcare a acestora.

De indata ce grupul OMV a inclus Petrochemical printre unitatile de care urmeaza sa se dispenseze, Oltchim SA Ramnicu-Valcea a anuntat public intentia sa de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni Petrochemical. Miscarea este aproape obligatorie pentru Oltchim - companie cu capital majoritar de stat, ultimul colos de stat al industriei chimiceramas inca in viata - care este dependent de produsele fabricate la Petrochemical.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.