Anchetatorii vor sa recompuna din bucati computerul pe care criminalii si victima au jucat Need for Speed.Familia si colegii lui Alin l-au condus
ieri pe ultimul drum Robert Tecuceanu, 20 de ani, si Marian Popescu, 21 de ani, principalii suspecti in cazul uciderii elevului Alin Andrusceac, in virsta de 20 de ani, au primit joi mandate de arestare preventiva pentru cite 29 de zile, pentru acuzatiile de omor si omor deosebit de grav. Tot joi a avut loc si inmormintarea lui Alin, la capela Reinvierea din Bucuresti, la care au luat parte colegi de-ai lui Alin si profesori de la Colegiul Tehnic „Petru Maior". Alin Andrusceac a fost gasit mort in locuinta sa din Calea 13 Septembrie din Bucuresti, marti, in jurul orei 13.00, de catre sora acestuia. Fata l-a gasit legat de miini si de picioare, intins pe jos in sufragerie. Dupa zeci de audieri, anchetatorii s-au oprit asupra a doi suspecti cu care Alin ar fi jucat Need for Speed pe calculator, un joc de curse de masini, si care sustin ca l-au batut pe tinar pentru ca acesta era mai bun decit ei la joc. Dupa crima, cei doi au descompus computerul si au aruncat bucati din el in diverse locuri din oras.

Anchetatorii mai au de audiat martori si de verificat toate informatiile din calculatorul lui Alin. „Urmeaza sa dispunem o perchezitie electronica a calculatorului. Acesta a fost descompus, iar carcasa se afla in acest moment la Politia Capitalei, pentru a se putea preleva amprentele", ne-a declarat procurorul de caz Maximilian Balasescu.

El ne-a mai spus ca joi-dimineata a stat de vorba cu cei doi suspecti care au continuat sa sustina ca au comis crima influentati de bautura si de faptul ca erau mai slabi decit Alin la jocul pe calculator. „Vor sa demonstreze ca a fost vorba despre un conflict spontan, si nu o crima cu premeditare, pentru a influenta decizia judecatorilor in ceea ce priveste pedeapsa. Pentru omorul deosebit de grav ar putea primi intre 15 si 25 de ani sau inchisoare pe viata", a mai spus procurorul Balasescu. Anchetatorii detin elemente potrivit carora crima n-a fost urmarea unui simplu conflict, ci a fost pusa la cale. Premeditarea ei ar duce la o pedeapsa mult mai mare, mergind pina la inchisoare pe viata. Ei spun ca exista deja declaratii ale unor martori din care reiese ca cei doi ar fi aflat ca Alin avea in casa doua mii de euro, bani pe care-i primise de la mama lui din Italia. Alti martori sustin ca Marian Popescu este singurul care l-a mai vizitat pe Alin acasa, ocazie cu care a observat ca in baia acestuia erau doua perechi de manusi, pe care, in noaptea crimei, le-a folosit ca sa nu lase amprente.

Citeva carti care prezinta studiul criminalitatii din Romania la www.cotidianul.ro/select