Spuneam cu ceva timp in urma ca  Mircea Geoana va avea probleme si daca motiunea de cenzura trece, si daca aceasta cade! Dupa cele intamplate in Parlament, pot spune ca lucrurile au iesit cel mai prost cu putinta pentru presedintele PSD. Demers
Spuneam cu ceva timp in urma ca Mircea Geoana va avea probleme si daca motiunea de cenzura trece, si daca aceasta cade! Dupa cele intamplate in Parlament, pot spune ca lucrurile au iesit cel mai prost cu putinta pentru presedintele PSD. Demersul lui a esuat cu largul concurs al unor parlamentari social-democrati, iar partidul se afla intre doua scaune - nici la putere, nici in opozitie. Clarificarea mult-dorita a adus de fapt o pozitie de spagat de-a dreptul ridicola. Acum liderul promite sanctiuni drastice pentru defectori si se va face rau de tot de ras daca nu le aplica. Cum va proceda? Va sanctiona zeci de parlamentari sau doar cativa, asa de forma, ca sa nu se spuna ca una zice si alta face, sau, mai rau, ca una vrea si alta poate? In prima varianta - cea radicala - ar insemna ca porneste un adevarat razboi, care nu se termina decat in momentul in care una din tabere pierde definitiv. Daca Geoana alege solutia extrema - excluderea tuturor defectorilor -, ramane fara un grup important de senatori si deputati, dupa unele surse, in jur de 50. Fara ei, sunt curios cum va face opozitie acerba acestui guvern asa cum a promis dupa votul de pomina din Parlament... Daca sanctioneaza cateva persoane, de ochii lumii, pune practic gaz peste foc pentru ca grupul ostil va contraataca puternic. Disidentii au multe variante la dispozitie, iar Geoana numai de razboi de gherila in partid nu are nevoie acum.

Motiunea de cenzura care trebuia sa fie impotriva guvernului s-a dovedit de fapt un vot de blam la adresa presedintelui PSD. “Gardianul” a semnalat aceste riscuri imediat dupa intalnirea de la Bran in care Geoana anunta grav ca va matura podelele cu acest guvern si e de neinteles cum de n-a reusit si el sa-si faca niste socoteli simple inainte de a porni la drum. Daca nu-l banuim de lipsa de fler politic si inteligenta, putem presupune ca au existat in jurul lui oameni care i-au dat asigurari, i-au adormit vigilenta si l-au incurajat sa faca lucruri care acum il costa. Oricum o dam, un lider politic de anvergura n-ar fi cazut intr-o asemenea capcana.

Mai exista o varianta, si anume aceea ca Geoana sa se fi gandit ca procedand astfel forteaza ruperea PSD si despartirea definitiva de contestatarii sai, lui ramanandu-i partea fidela a partidului cu tot cu tronul de lider!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.