Intrata pe piata locala in octombrie 2006, reteaua internationala de francize imobiliare Re/Max numara in prezent 16 locatii, dintre care 8 in Bucuresti, iar restul in tara. Daca pana la sfarsitul acestui an, planurile companiei prevad deschiderea a
Intrata pe piata locala in octombrie 2006, reteaua internationala de francize imobiliare Re/Max numara in prezent 16 locatii, dintre care 8 in Bucuresti, iar restul in tara. Daca pana la sfarsitul acestui an, planurile companiei prevad deschiderea a inca 4 locatii, Adrian Şischin, fondatorul francizei in tara noastra, a precizat ca in 2008 ritmul de expansiune va fi usor accelerat, estimandu-se dublarea numarului de francize imobiliare. Reprezentantii companiei au precizat ca pana la ora actuala Re/Max a ajuns deja cea mai mare retea de agentii imobiliare din tara, din punctul de vedere al numarului de reprezentante. Daca numarul de tranzactii derulate pana acum se situeaza undeva intre 100 si 200 de deal-uri, oficialii estimeaza ca numarul va creste odata cu dinamizarea activitatii birourilor deschise pana acum, dar si a celor viitoare.
Sistemul de franciza imobiliara Re/Max este un concept nou pe piata imobiliara din Romania, brandul putand fi achizitionat pentru suma initiala de 25.000 euro. Acestei investitii i se adauga redeventele lunare platite de agentii, ce se ridica la un procentaj de 9% din valoarea comisioanelor incasate. O treime din acest procent, adica 3% din comisioane, se investeste in promovarea numelui de brand. Şischin a subliniat ca o trasatura fundamentala a conceptului de franciza este reprezentata de faptul ca atat agentiile din teritoriu, cat si agentii imobiliari ce lucreaza sub numele companiei beneficiaza de un statut de independenta. Astfel, agentilor imobiliari le poate reveni pana la 80% din comisioanele incasate din tranzactiile derulate. In contextul dezvoltarii sustinute preconizate pentru reteaua de francize imobiliare, Frank Polzler, Chairman si cofondator al Re/Max Europe, a subliniat: "Intentionam sa schimbam fata sectorului de real-estate din Romania".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.