Codul fiscal a fost modificat

Guvernul a modificat, ieri, Legea Codului Fiscal, principalele schimbari fiind largirea bazei de impozitare si eliminarea unor facilitati de care beneficiau persoanele cu venituri mai mari de cinci salarii medii brute pe economie, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, publicat pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor, prevedea o serie de modificari la capitolele TVA, impozit pe profit, impozit pe venit si accize. Acestea urmeaza sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2008. (Dana Banzea)

Credit ipotecar cu 4% cadou

Bancpost a lansat un credit ipotecar prin intermediul caruia clientii vor primi cu titlu nerambursabil, in momentul incasarii creditului, 4% in plus fata de suma acordata ca imprumut. „Spre exemplu, la un imprumut de 100.000 euro, clientul primeste 4.000 euro, suma ce nu trebuie restituita si care poate avea orice destinatie doreste clientul", precizeaza un comunicat al bancii.

Procentul de 4% din valoarea creditata se acorda pentru creditele contractate pe termen de minimum 15 ani. Pana la 30 noiembrie 2007, Bancpost nu percepe comision pentru acordarea acestui tip de credit, iar analiza dosarului de credit se face gratuit. (Dana Banzea)

Politele RCA se vor scumpi

Citeste si:

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) anticipeaza, pentru anul 2008, majorarea tarifelor la politele pentru asigurarea civila auto (RCA), unul dintre motive fiind cresterea limitelor de despagubire cu 50% fata de 2007, a anuntat, ieri, institutia.

„Limitele actuale de despagubire vor creste vertiginos in anul 2009. Practic, valoarea lor se va dubla fata de cele din acest an. Acest lucru impune de asemenea reconsiderarea tarifelor primelor de asigurare pentru polita obligatorie RCA, in sensul majorarii acesteia", arata CSA. (Mediafax)

Proprietarul TriGranit, cel mai bogat ungur

Sandor Demjan, actionarul majoritar al TriGranit, dezvoltatorul proiectelor imobiliare Esplanada din Bucuresti, Polus Center din Cluj-Napoca si cel din Constanta, este cel mai bogat om din Ungaria, conform clasamentului anual realizat de publicatia "Napi Gazdasag", transmite "Budapest Business Journal". Sandor Demjan, cu o avere estimata la 1,45 miliarde de dolari, l-a devansat pe presedintele si directorul general al bancii OTP, Sandor Csanyi, care are 782,6 milioane de dolari. (Mediafax)

Makita estimeaza vanzari de 10 milioane de euro

Producatorul de unelte electrice profesionale Makita EU estimeaza pentru acest an vanzari de 10 milioane de euro la fabrica din Branesti, judetul Ilfov, a declarat, ieri, directorul general al companiei, Adel Mamut.

"Anul acesta estimam sa producem 350.000 de scule electrice, iar in 2008 preconizam sa depasim un milion de unitati", a spus Mamut la deschiderea oficiala a unitatii.