Membrii asociatiei patronale a investitorilor italieni in Romania, Unimpresa, s-au intalnit miercuri cu reprezentantii Municipalitatii Capitalei, sub deviza “La cina cu municipalitatea Bucuresti”, potrivit unui comunicat de presa remis Cu
Membrii asociatiei patronale a investitorilor italieni in Romania, Unimpresa, s-au intalnit miercuri cu reprezentantii Municipalitatii Capitalei, sub deviza “La cina cu municipalitatea Bucuresti”, potrivit unui comunicat de presa remis Curierului National. "Aflat la a doua editie, acest eveniment important pentru oamenii de afaceri din comunitatea italiana din Romania, cea mai numeroasa organizatie de intreprinzatori particulari italieni la ora actuala, s-a bucurat de prezenta tuturor factorilor de decizie implicati in procesul de modernizare a municipiului Bucuresti si a zonei adiacente acestuia", se arata in comunicat. Intalnirea a avut ca teme de discutie investitiile majore in infrastructura municipiului Bucuresti, parteneriatul public-privat in domeniul proiectelor imobiliare si impactul fondurilor structurale asupra municipalitatii. La intalnirea dintre patronii italieni si municipalitate au participat Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, Daniele Mancini, ambasadorul Italiei la Bucuresti, si Mateo Codazzi, consilier national Unimpresa Romania. Unul dintre obiectivele acestor reuniuni este de a pune in contact nemijlocit factorii de decizie ai municipalitatii cu intreaga comunitate a oamenilor de afaceri italieni din Romania, in vederea incurajarii membrilor Unimpresa de a initia, continua sau extinde investitiile lor in aceasta zona. "Asteptam cu nerabdare aceasta intalnire la care ni se vor prezenta o serie de oportunitati legate de planurile de investitii la nivelul municipiului Bucuresti. Suntem pe deplin incredintati ca unul dintre factorii-cheie ai accelerarii dezvoltarii la nivel economic il reprezinta cooperarea intensa dintre sectorul public si cel privat, constituind un puternic imbold pentru noi in realizarea de investitii financiare importante. Ne exprimam, totodata, bucuria privind reactia prompta a municipalitatii Bucuresti prin continuarea participarii la aceste evenimente ale noastre, un gest pe care noi il consideram o confirmare a deplinului angajament asumat de factorii responsabili si direct implicati in dezvoltarea colaborarii dintre cele doua sectoare de activitate", a declarat Stefano Albarosa, din partea Unimpresa Romania. De altfel, in cadrul evenimentului s-a expus viziunea generala asupra planului de dezvoltare a municipiului, oportunitatile de investitii, actiunile intreprinse de catre autoritati in sprijinul investitorilor straini, precum si modalitati practice prin care acestia pot desfasura lucrari in sprijinul municipalitatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.