Punctul de pensie va creste de la 1 noiembrie cu 125 de lei, a declarat ieri ministrul Muncii, Paul Pacuraru, de la 416 la 541 de lei.

"O alta crestere de 7,4% urmeaza sa fie operata incepand din ianuarie 2008. Majorarea pensiei poate fi a
Punctul de pensie va creste de la 1 noiembrie cu 125 de lei, a declarat ieri ministrul Muncii, Paul Pacuraru, de la 416 la 541 de lei.

"O alta crestere de 7,4% urmeaza sa fie operata incepand din ianuarie 2008. Majorarea pensiei poate fi asigurata in urma inregistrarii unui excedent de circa 300 de milioane de euro in Bugetul de Asigurari Sociale", a declarat Pacuraru. Dupa majorare, punctul de pensie va reprezenta 37,5% din valoarea salariului mediu brut pe economie pe 2007 si care este estimat la 1.443 lei.


ALOCATII. Potrivit Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES), din ianuarie 2008, alocatiile copiilor vor creste de la 25 la 32 de lei. Ministerul sustine ca, dupa aprobarea bugetului pe 2008, va majora si alocatia familiala complementara, precum si alocatia de sustinere pentru familiile cu un singur parinte. Banii, care vor fi repartizati printr-un nou organism, Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, vor ajunge, insa, abia in semestrul II la beneficiari.

Actualele limite de venituri in baza carora se acorda ajutoarele pentru energia termica vor ramane neschimbate pana la sfarsitul anului. Aceeasi hotarare va prevede si corectarea cuantumurilor ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale cu 10,7% si a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu lemne sau carbuni cu 5,35%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.