Cei peste o mie de pelerini care vor sosi la Iasi vor fi intåmpinati cu 70.000 de sarmale, butoaie cu bere si vin, precum si cu strazi spalate cu sampon cu miros de crizanteme. Totodata, o mie de jandarmi vor pazi oamenii de betivi, hoti si ce
Cei peste o mie de pelerini care vor sosi la Iasi vor fi intåmpinati cu 70.000 de sarmale, butoaie cu bere si vin, precum si cu strazi spalate cu sampon cu miros de crizanteme. Totodata, o mie de jandarmi vor pazi oamenii de betivi, hoti si cersetori.

Primaria a definitivat meniul pe care il va servi gratis in acest an pelerinilor care vor sosi la finele acestei saptamani la Iasi, la hramul Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Viceprimarul Constantin Neculau a declarat ca numarul sarmalelor pregatite de angajatii Primariei si ai societatilor si regiilor din subordine va fi de peste 50 de mii de bucati. Alte peste 20 de mii de sarmale vor fi aduse de mai multe restaurante din Iasi care deja si-au anuntat participarea. „Vor veni in acest an peste un milion de pelerini deoarece este un an special. Ieseanul nostru Daniel este Patriarh si ne va cinsti cu prezenta sa. Foarte multi romani vor veni la Iasi pentru a-l vedea. Daca programul de concerte si manifestari este mai bun in acest an, ne-am gandit sa ne pregatim mai bine si pentru masa pelerinilor. Primaria pune la bataie 50.000 de sarmale, la care se vor adauga s i cele gatite de restaurante si de cateva zeci de gospodine care deja au anuntat ca vor participa. Cine va dori va putea manca si carnaciori si vom mai servi mere, colaci, paine, apa minerala, sucuri, vin si bere, totul gratis“, a declarat Constantin Neculau. Masa pelerinilor va fi organizata pe 14 octombrie, in jurul orei 12.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.