General Motors este interesat sa deschida o unitate de productie auto in Romania, potrivit directorului executiv pentru Europa Centrala si de Est al grupului american, Chris J. Lacey. "Dorim sa construim masini in Romania, dar din cauza riscurilor am hotarat sa nu ne implicam in privatizarea de la Craiova (Automobile Craiova, preluata recent de grupul american Ford, n.r.)", a afirmat Lacey la Salonul International de Automobile Bucuresti (SIAB).
El a adaugat ca luna august a fost una record pentru GM in Romania, cu vanzari de 3.700 de unitati, si ca grupul urmareste, pentru finele anului, o cota de piata de 12% si comercializarea a 30.000 de masini pentru perioada ianuarie-decembrie. GM va deschide pana la finele anului inca zece puncte de vanzari, fata de cele 27 existente in prezent, a spus Lacey. Grupul a lansat la SIAB trei modele, respectiv Opel Astra Sedan, Chevrolet HHR si Chevrolet Aveo.
In luna august, surse din piata auto au declarat pentru Mediafax ca General Motors ar putea construi in judetul Cluj o fabrica de autoturisme, proiect evaluat la 500 milioane euro, celelalte posibile locatii avute in vedere fiind in Polonia si Bulgaria. GM a fost depasit in 2006 de compania japoneza Toyota, de pe prima pozitie in topul mondial al constructorilor auto, potrivit unui clasament care exclude productia grupului american aferenta unei companii mixte din China la care GM nu detine participatia majoritara. Conform datelor Organizatiei Internationale a Producatorilor de Autovehicule, GM a produs anul trecut 8,92 milioane de vehicule, iar Toyota 8,03 milioane.
Ford a fost al treilea producator mondial, cu 6,26 milioane de unitati, iar grupul francez Renault, care detine Automobile Dacia, principalul constructor din Romania, a ocupat locul noua, cu 2,5 milioane.