Comisia Europeana este profund nemultumita de raspunsul autoritatilor romane in privinta taxei auto de inmatriculare, din cauza careia a deschis procedura de incalcare a tratatului impotriva Romaniei, au declarat pentru surse de la Bruxelles, cita
Comisia Europeana este profund nemultumita de raspunsul autoritatilor romane in privinta taxei auto de inmatriculare, din cauza careia a deschis procedura de incalcare a tratatului impotriva Romaniei, au declarat pentru surse de la Bruxelles, citate de The Money Chanel.
Acestea considera ca autoritatile reactioneaza lent. "Masurile pe care Bucurestiul trebuie sa le ia pentru modificarea taxei de prima inmatriculare sunt lente, iar Comisia considera ca Romania se misca prea incet in rezolvarea acestei probleme", au precizat sursele citate, adaugand ca Bruxelles-ul este profund nemultumit de raspunsul Guvernului. Reamintim ca taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul anului si se calculeaza in functie de capacitatea motorului, de standardele de poluare si de vechimea autovehiculului. La inceputul acestui an, Comisia a solicitat Romaniei, intr-o scrisoare de notificare transmisa in luna martie in cadrul procedurii de incalcare a reglementarilor comunitare, modificarea sistemului de taxare a autovehiculelor, argumentand ca reglementarile actuale sunt discriminatorii in cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar. Taxa auto nu a fost insa singura nemultumire a Bruxelles-ului vizavi de Bucuresti, Colegiul Comisarilor anuntand ca va discuta, saptamana viitoare, despre situatia agriculturii Romaniei si Bulgariei. Conform unui raport intocmit de specialistii de la Bruxelles, situatia in Bulgaria este buna, in timp ce situatia din Romania este foarte proasta. "Nimic nu merge, sistemele informatice nu sunt operationale, este o situatie extrem de proasta", au declarat surse de la Bruxelles, referindu-se la starea agriculturii din Romania. "Este aproape sigur ca fondurile pentru Romania pe acest an, vor fi reduse cu 25%", au mai spus sursele comunitare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.