Organizatorul de licitatii online eBay respinge ipoteza potrivit careia sistemele sale interne ar fi compromise, dupa ce, saptamana trecuta, date confidentiale despre 1.200 de utilizatori au fost publicate pe un forum al companiei, unul dintre suspec
Organizatorul de licitatii online eBay respinge ipoteza potrivit careia sistemele sale interne ar fi compromise, dupa ce, saptamana trecuta, date confidentiale despre 1.200 de utilizatori au fost publicate pe un forum al companiei, unul dintre suspecti fiind un hacker roman, relateaza The Guardian, citat de Mediafax.
Saptamana trecuta, pe forumul eBay "Incredere si siguranta" au aparut informatii personale despre 1.200 de utilizatori, respectiv numele, e-mail-ul, adresa si numarul de telefon, alaturi de date de identificare falsificate ale cardurilor acestora de credit.
Publicarea datelor confidentiale a uimit si a suparat deopotriva utilizatorii eBay, conform reactiilor aparute pe unele forumuri accesate de utilizatorii eBay. Compania a insistat insa ca detaliile privind cardurile de credit, desi par foarte convingatoare, nu au fost obtinute prin accesarea conturilor utilizatorilor, acestea fiind cel mai probabil falsificate.
"Niciuna dintre informatiile privind cardurile de credit nu corespunde datelor reale ale utilizatorilor eBay. Am contactat telefonic toate persoanele ale caror date de identificare au fost publicate, si se pare ca niciunul dintre cardurile de credit cu codurile stipulate nu le apartine", potrivit eBay.
Scopul publicarii datelor despre utilizatori a fost, cel mai probabil, raspandirea senzatiei de teama si nesiguranta printre clientii eBay, obiectiv care pare sa fi fost atins, avand in vedere reactiile aparute pe unul dintre forumuri.
Unul dintre principalii suspecti pentru publicarea datelor confidentiale este "Vladut", un hacker roman banuit ca a accesat ilegal conturile unor angajati ai eBay din departamentul de servicii pentru clienti. Autoritatile internationale nu au reusit sa il localizeze pe suspect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.