Ministrul de externe, Adrian Cioroianu a cerut, ieri, ca problema cetateniei pentru moldoveni sa nu fie transformata intr-o tema electorala, potrivit Mediafax. „Eu inteleg ca este campanie electorala. Eu insumi sunt membru de partid. Dar in ac
Ministrul de externe, Adrian Cioroianu a cerut, ieri, ca problema cetateniei pentru moldoveni sa nu fie transformata intr-o tema electorala, potrivit Mediafax. „Eu inteleg ca este campanie electorala. Eu insumi sunt membru de partid. Dar in acelasi timp, folosirea moldovenilor sau a romanilor din Italia in mod retoric, implicarea acestora in campania noastra din tara pe ei nu-i ajuta cu nimic“, a spus Cioroianu. Acesta a subliniat, de asemenea, ca se pune problema calitatii Romaniei de stat membru al UE. Ministrul liberal a precizat ca nu trebuie creata „impresia de neseriozitate in problema acordarii cetateniei“. Declaratiile sunt un contraatac la pozitia presedintelui Traian Basescu, care a cerut in repetate randuri simplificarea la maxim a procedurii de acordare a cetateniei, chiar daca UE manifesta „reticente“.

Acesta a afirmat vinerea trecuta ca nu numai Romania trebuie sa fie solidara cu ce se decide la Bruxelles, ci si ca UE ar trebui „sa-si plieze declaratiile“, astfel ca acestea sa fie decente si intelegatoare fata de realitatile Rom& acirc;niei si Moldovei. Basescu a reactionat astfel la criticile europarlamentarului eston Marianne Mikko, care a spus ca declaratiile presedintelui roman „nu sunt prea intelepte“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.