“Gardianul” va prezinta cateva pasaje din declaratiile de inculpati date de criminali la Politia Capitalei. Pasajele demonstreaza cruzimea cu care au actionat. 

Criminalii din Rahova au fost arestati. Magistratii Tribuna
“Gardianul” va prezinta cateva pasaje din declaratiile de inculpati date de criminali la Politia Capitalei. Pasajele demonstreaza cruzimea cu care au actionat.

Criminalii din Rahova au fost arestati. Magistratii Tribunalului Municipiului bucuresti au emis, ieri, pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, fiind acuzati de omor deosebit de grav in scop de jaf. Procurorul criminalist Maximilian Balasescu, cel care instrumenteaza dosarul, ne-a declarat ca, la finalul anchetei, dupa trimiterea in judecata a celor doi, Alexandru Marian Popescu si Robert Tecuceanu, va cere instantei de judecata condamnarea pe viata a acestora.

Asasinii au fost prinsi in mai putin de 12 ore de la comiterea faptei. Se pregateau sa plece din tara, avand asupra lor pasapoartele. Au fost luati din fata blocului. Condusi la sediul Politiei Capitalei, ei au crezut, initial, ca vor fi audiati in calitate de prieteni ai partii vatamate Alin Andrusceac. Nicidecum nu se gandeau ca aveau sa fie pusi sub acuzare, asta deoarece, din spusele lor, s-au uitat toata ziua de marti la stiri si nu si-au auzit numele.

“Gardianul” va prezinta astazi, in exclusivitate, cateva pasaje din declaratiile date de cei doi asasini in fata anchetatorilor. Reamintim ca ei au fost audiati mai bine de sapte ore in noaptea de marti spre miercuri, recunoscandu-si fapta.

'De durere, a inceput sa vomite>>
In declaratia olografa, inculpatul Robert Tecuceanu sustine: “Alin era pe jos, legat de maini si de picioare. Era cu fata in jos, indreptat catre balcon. La un moment dat cred ca a amortit, deoarece a vrut sa se intoarca. Atunci, Marian a inceput sa sara cu picioarele deasupra lui. Din cauza durerii, Alin a inceput sa vomite. L-am lasat legat, cu fata in sange si voma”. Potrivit declaratiei date de al doilea criminal, Alexandru Marian Popescu, acesta sustine urmatoarele: “Recunosc ca l-am batut pe Alin. L-am legat si l-am amenintat. Nu am vrut sa-l omoram, initial. Dupa ce l-am batut si am scotocit prin casa, ne-am gandit ce sa facem cu Alin. Daca-l lasam in viata, ne dadea pe mana politiei. Asa ca singura sansa sa nu ne prinda a fost sa-l ucidem”.
L-au sugrumat cu cablul de la calculator, deoarece cel de la boxe s-a rupt. Potrivit anchetatorilor, miza asasinatului a fost jaful, crezand ca in casa lui Alin vor gasi o suma importanta de bani. Numai ca in tot apartamentul nu se afla decat o singura bancnota de un leu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.