Omul de afaceri Costica Costanda a acceptat un teren de 2,8 hectare in Piata Victoriei. In schimb, e amenintat ca nu va putea construi in parcul Bordei.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, sustine ca nu ii va da autorizatie de construire in parcul Bordei omului de afaceri Costica Costanda, dupa ce acesta a obtinut in instanta aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Chiliman sustine ca isi va da demisia din functie daca va fi obligat Ąprin tertipuri judecatoresti" sa semneze o autorizatie de construire in parcul Bordei. ĄCu toate spagile pe care le da, Costanda nu obtine avizele mai devreme de patru luni. Nu cred ca instantele vor apuca sa emita vreo hotarire judecatoreasca in favoarea acestui cetatean, deoarece sper ca Guvernul sa declare terenul de utilitate publica in vederea exproprierii", a afirmat primarul sectorului 1.

Pe de alta parte, liderul consilierilor municipali PNL, Antonel Tanase, a afirmat ca decizia de miercuri a Consiliului General - prin care a fost adoptat PUZ-ul pentru parcul Bordei - s-a facut la Ąpresiunea regilor asfaltului din Capitala". Acesta sustine ca banii pentru asfaltari s-ar fi aflat in conturi blocate la cererea lui Costanda, lucru care punea firmele de asfaltari in situatia de a nu-si incasa banii.

Consiliul General a votat in favoarea PUZ care prevede ca in parcul Bordei se poate construi pe 40% din suprafata in loc de 15%. De asemenea, consilierii i-au oferit lui Costanda un teren de 28.000 de metri patrati in spatele cladirii Guvernului in schimbul a 28.000 de metri patrati din parcul Bordei, ramasi neutilizati, si al celor 17 milioane de euro stabiliti de instanta drept despagubire. Costanda a acceptat propunerea consilierilor.

In spatele Guvernului, un metru patrat costa intre 3.000-3.500 de euro, in timp ce un metru patrat de teren din zona lacului Floreasca este intre 2.500-3.000 de euro, spun agentii imobiliari.