Geoana sustine ca mai are o sansa: guvernul Tariceanu II "va pleca acasa" daca bugetul de stat pe anul 2008 nu trece de ParlamentConducerea PSD a decis ieri retragerea sprijinului politic si declansarea procedurii de excludere din partid a parlamenta
Geoana sustine ca mai are o sansa: guvernul Tariceanu II "va pleca acasa" daca bugetul de stat pe anul 2008 nu trece de ParlamentConducerea PSD a decis ieri retragerea sprijinului politic si declansarea procedurii de excludere din partid a parlamentarilor Ion Solcanu, Razvan Theodorescu, Dan Mihalache si Alin Teodorescu. Mircea Geoana promite ca sambata vor fi discutate la Brasov si cazurile celorlalti parlamentari social-democrati care au votat impotriva motiunii de cenzura.
"Nu ma surprinde faptul ca liberalii au aplaudat dupa ce unii parlamentari ai nostri, inclusiv domnul Iliescu, au votat. In acest moment, BPN s-a pronuntat pe datele avute in momentul analizarii. Cei patru au declarat inaintea votului ca nu vor vota, ceea ce reprezinta o actiune de insubordonare si de nerespectare a deciziei politice. Pentru ceea ce reprezinta elementele de fond care au condus la faptul ca motiunea nu a fost votata, Comitetul National Executiv va lua intregul ansamblu de masuri", a mai spus Geoana. De altfel, un cameraman al PSD a filmat miercuri modul de desfasurare a votului din Plen. Parlamentul a respins miercuri motiunea de cenzura initiata de PSD, intrucat a intrunit doar 220 de voturi "pentru", cu 12 voturi mai putin decat minimul necesar pentru ca actualul guvern sa fie demis.Iliescu: Respingerea motiunii a fost un lucru bun"Nu ma astept sa fiu dat afara din PSD ca am votat impotriva motiunii“, a declarat Ion Iliescu. El a precizat ca nu poate fi exclus din partid pe acest motiv, deoarece statutul formatiunii nu permite acest lucru.
Iliescu a declarat ca nimeni din conducerea partidului nu trebuie facut responsabil pentru esecul motiunii. "Au fost multe motiuni simple si motiuni de cenzura, unele au trecut, altele nu. Care e problema? (...) Daca ar fi cazut guvernul, tot controlul desfasurarii mai departe a activitatii politice trecea in mainile presedintelui Basescu. Cui i-ar fi convenit asa ceva? Din acest punct de vedere, cred ca respingerea motiunii a fost un lucru bun“, a spus Ion Iliescu. Miercuri seara, fostul sef al statului a declarat pentru RFI Romania ca intentia conducerii partidului de a-i sanctiona pe cei care nu au sustinut motiunea este "o rusine".PSD face un proiect alternativ al bugetului de statPSD va prezenta un proiect alternativ al bugetului de stat pe anul 2008, pentru care invita la consultari partidele politice aflate in opozitie", a anuntat ieri Mircea Geoana.
El a mai spus ca in conditiile in care proiectul de buget care va fi prezentat de PSD in Parlament va avea succes, iar proiectul prezentat de Guvernul Tariceanu nu va fi votat, atunci Cabinetul Tariceanu "trebuie sa plece acasa, pentru ca este, in mod clar, incapabil sa-si duca la bun sfarsit politicile publice si programul de guvernare".
Geoana a precizat ca proiectul social-democrat va fi supus consultarilor cu democratii si cu liberal-democratii.
Intre timp, in sedinta de guvern de ieri, Tariceanu le-a cerut ministrilor sa discute cu partenerii sociali, cu sindicatele si cu Consiliul Economic si Social (CES) pe tema bugetului. "Bugetul - trebuie sa se inteleaga - nu este al Guvernului, este al Romaniei", a afirmat Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.