Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, joi, referindu-se la accesul romanilor pe piata muncii din Marea Britanie ca exista ziare la Londra care abia asteapta un semnal de alarma privind “avalansa de romani care sta sa se abata asu
Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, joi, referindu-se la accesul romanilor pe piata muncii din Marea Britanie ca exista ziare la Londra care abia asteapta un semnal de alarma privind “avalansa de romani care sta sa se abata asupra Marii Britanii”, informeaza Mediafax. Adrian Cioroianu a declarat , intr-o conferinta de presa, ca problema intrarii pe piata muncii in Marea Britanie este o problema de ordin intern a acelei tari, recunoscand ca exista la Londra ministere care au retineri, dar si unele cu o pozitie mai deschisa. “Datoria noastra este sa le sugeram constant mesajul ca din punctul nostru de vedere trebuie cu cat mai devreme cu atat mai bine sa ajungem la liberalizarea pietei muncii pentru noi si pentru bulgari”, a spus Cioroianu, adaugand ca daca acest lucru se va intampla mai repede va fi un semnal de deschidere si nediscriminare. “Dupa datele noastre, numarul celor care vor sa se indrepte spre Marea Britanie este considerabil, dar nu neaparat alarmant”, a spus Cioroianu, care a adaugat ca presa de senzatie din Marea Britanie “ar prinde din zbor” un mesaj alarmant. “Daca noi transmitem de la Bucuresti mesajul unei avalanse de romani care sta sa se abata asupra Marii Britanii va semnalez ca sunt ziare acolo care asta asteapta. Si nu cred ca i-am ajuta pe romanii care efectiv vor sa se duca sa munceasca acolo”, a adaugat el.


O asociatia critica Franta pentru expulzarea cetatenilor romani si bulgari


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.