Banca Transilvania a deschis ieri o sucursala in Nicosia, capitala Ciprului, ce vizeaza pentru inceput afaceri de tip corporativ si servicii bancare personalizate, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al bancii, Robert C. Rekkers.
"Cipru reprezinta un centru international de off-shore banking si private banking si vrem sa facem parte din acest succes. Vedem o crestere puternica a activitatii, atat in Romania, cat si in Cipru, iar in prima faza ne vom axa mai mult pe servicii de tip corporate, care se adreseaza oamenilor de afaceri, si mai putin pe retail", a spus Rekkers.
Acesta a precizat ca, in contextul in care intre Cipru si Romania se desfasoara foarte multa activitate comerciala si foarte multe tranzactii, acesta este un prim pas al unei noi initiative.
"Deocamdata nu ne gandim sa deschidem alte sucursale. Vrem sa dezvoltam aceasta activitate si sa oferim toate tipurile de servicii financiare. Urmeaza sa vedem daca activitatea se va dezvolta si vom vedea daca vom mai deschide si alte sucursale", a mai spus Rekkers.
Directorul general al Bancii Transilvania a explicat ca nu exclude o extindere a activitatii sucursalei spre serviciile de retail, pe viitor, mai ales ca in Cipru locuiesc peste 15.000 de romani.
Sucursala este destinata deservirii companiilor inregistrate in Cipru si care au activitati in Romania, iar Rekkers a mentionat ca unitatea a fost deschisa la Nicosia, in prezenta ambasadoarei Romaniei in Cipru si a 30 de oameni de afaceri din Romania. BT Asigurari Transilvania a fost infiintata in anul 1994, fiind una dintre companiile grupului financiar Banca Transilvania, care activeaza in domeniile bancar, pensii private, investitii, leasing si valori imobiliare. In anul 2006, compania ajunsese la o cota de piata de 3,67%, de la 2,35% in anul precedent.