Asociatia pentru Drepturile Omului APDO Lider a anuntat ieri ca va sesiza Curtea Constitutionala pentru “incalcarea prevederilor constitutionale si ale regulamentelor celor doua Camere" in ceea ce priveste asigurarea secretului votului exprimat
Asociatia pentru Drepturile Omului APDO Lider a anuntat ieri ca va sesiza Curtea Constitutionala pentru “incalcarea prevederilor constitutionale si ale regulamentelor celor doua Camere" in ceea ce priveste asigurarea secretului votului exprimat de parlamentari la motiune.
Potrivit unui comunicat de presa transmis de organizatie, APDO considera ca se impune sesizarea Curtii Constitutionale, mai ales avand in vedere relatarile din presa referitoare la procedurile de vot derulate de Camerele reunite ale Parlamentului, la votarea motiunii de cenzura a PSD. APDO Lider sustine ca parlamentarii "nu sunt la prima incalcare de acest fel a prevederilor legale in materie". Organizatia afirma ca alesii pun, astfel, decizia conducerii partidelor din care fac parte inaintea prevederilor legale in materie, "transformand in mod arbitrar mandatul incredintat de cetateni intr-o afacere interna de partid".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.