Un nou tip de anestezie mentine intacte toate simturile, dar nu ne lasa sa simtim durerea. Noua anestezie a fost descoperita de cercetatorii de la Spitalul General din Massachusetts (SUA). Substanta folosita de ei este o arma puternica pentru combat
Un nou tip de anestezie mentine intacte toate simturile, dar nu ne lasa sa simtim durerea. Noua anestezie a fost descoperita de cercetatorii de la Spitalul General din Massachusetts (SUA). Substanta folosita de ei este o arma puternica pentru combaterea simptomelor de durere pe care le cauzeaza bolile cronice, dar poate usura si multe tipuri de interventii chirurgicale. Cercetatorii au explicat cum combinatia dintre lidocaina si capsaicina creeaza un tip de anestezie locala care blocheaza senzatia de durere, dar in acelasi timp nu afecteaza constiinta, capacitatea de a merge sau tactul. Acest lucru inseamna ca noua anestezie poate fi folosita cu succes in cazul nasterilor, pentru ca proaspetele mamici nu pierd capacitatea de a impinge, pentru a facilita iesirea copilului. Iar acest proces se petrece fara niciun fel de durere. In acelasi fel se poate folosi si in domeniul stomatologic. Anesteziile actuale “adorm” toate celulele nervoase si nu numai pe cele care sunt sensibile la durere, ceea ce genereaza o paralizie totala. Substantele pe care le contine noul tip de anestezie au avantajul de a bloca activitatea neuronilor sensibili la durere, fara a impiedica functionarea celorlalte celule nervoase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.