Astfel, pentru anul viitor, plafonul de venituri a crescut la 615 lei, fata de 500 lei in 2007. Seful Executivului a explicat ca in stabilirea noilor valori, Guvernul a tinut seama de evolutia prognozata a veniturilor populatiei, determinata de major
Astfel, pentru anul viitor, plafonul de venituri a crescut la 615 lei, fata de 500 lei in 2007. Seful Executivului a explicat ca in stabilirea noilor valori, Guvernul a tinut seama de evolutia prognozata a veniturilor populatiei, determinata de majorarea pensiilor, precum si de majorarea preturilor la gaze naturale, lemne, carbuni, combustibili petrolieri. "Nu am vrut sa se considere ca ce dam cu o mana, luam cu cealalta", a declarat premierul Tariceanu.
Potrivit Hotararii aprobate de Guvern, actualizarea limitelor de venituri si a cuantumurilor sprijinului financiar se va realiza in doua etape. Astfel, pentru perioada noiembrie - decembrie 2007, se mentin limitele de venituri in functie de care se atribuie sprijinul financiar, stabilite potrivit OUG nr.57/2006. Cuantumul ajutoarelor acordate pentru incalzirea cu gaze naturale se indexeaza cu 10,7%, conform cresterii de pret prognozata de ANRE. Valoarea ajutorului pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri, va creste cu 5,35% (valoarea reprezentand indicele de crestere a preturilor prognozat pe anul 2007 - 4,3%, precum si un sfert din indicele de crestere a preturilor prognozat pentru anul 2008 - 1,05%, conform datelor Comisiei Nationale de Prognoza din septembrie 2007).
Pentru perioada ianuarie - martie 2008, limitele de venituri medii nete lunare pe membru de familie se indexeaza cu 21,8%. Limita minima a acestor venituri creste de la 125 lei la 155 lei, iar limita maxima creste de la 500 lei la 615 lei. Pe toata perioada sezonului rece, se pastreaza gradul de compensare procentuala a contravalorii consumului, stabilit potrivit OUG nr. 57/2006. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.