Guvernul minoritar roman al premierului liberal Calin Popescu Tariceanu a supravietuit miercuri unei motiuni de cenzura, insa viitorul sau ramane nesigur, deoarece opozitia social-democrata ameninta sa-i blocheze proiectele de lege, incepand cu proie
Guvernul minoritar roman al premierului liberal Calin Popescu Tariceanu a supravietuit miercuri unei motiuni de cenzura, insa viitorul sau ramane nesigur, deoarece opozitia social-democrata ameninta sa-i blocheze proiectele de lege, incepand cu proiectul de buget pentru 2008, comenteaza AFP, preluat de Mediafax. In pofida euforiei afisate de membrii guvernului dupa anuntarea rezultatului votului, in randurile PNL al premierului Tariceanu a aparut ingrijorarea. "Respingerea motiunii este departe de a fi rezolvat totul. Guvernul are in fata o perioada extrem de dificila, iar cele doua partide aflate la putere trebuie sa lanseze negocieri pentru a obtine aprobarea legilor lor", a apreciat ministrul Apararii, Teodor Melescanu. Primul obstacol se anunta a fi votul asupra proiectului de buget pentru 2008, care va avea loc in urmatoarele saptamani. Anticipand riscurile, Tariceanu a promis, in discursul sustinut in fata Parlamentului, sa inceapa discutii pe aceasta tema cu toate partidele parlamentare, precum si in ceea ce priveste majorarea pensiilor in noiembrie, asa cum doreste PSD. Cum guvernul nu poate conta decat pe sprijinul a 20 la suta dintre parlamentari, proiectul de buget include deja numeroase concesii facute opozitiei social-democrate, comenteaza analistii AFP. Sursa citata aminteste ca FMI a cerut marti autoritatilor de la Bucuresti politici fiscale si monetare prudente, in special in contextul crizei financiare internationale. FMI considera ca guvernul trebuie sa tina sub control cresterile salariale si sa aduca deficitul bugetar in 2008 la un nivel "sensibil inferior celui de 2 la suta, fata de cel de 2,7 la suta prevazut".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.