Organizatorul de licitatii online eBay respinge ipoteza potrivit careia sistemele sale interne  ar fi compromise, dupa ce, saptamana trecuta, date confidentiale despre 1.200 de utilizatori au fost publicate pe un forum al companiei, unul dintre suspecti fiind un hacker roman, relateaza The Guardian.

"Vladut" este hacker-ul roman banuit ca a accesat ilegal conturile unor angajati ai eBay din departamentul de servicii pentru clienti. Autoritatile internationale nu au reusit sa il localizeze pe suspect.


Saptamana trecuta, pe forumul eBay "Incredere si siguranta" au aparut numele, email-ul, adresa si numarul de telefon a 1.200 de utilizatori, alaturi de date de identificare falsificate ale cardurilor de credit ale acestora. Compania a insistat ca detalile privind cardurile de credit, desi par foarte convingatoare, nu au fost obtinute prin accesarea conturilor utilizatorilor, acestea fiind cel mai probabil falsificate. Scopul publicarii datelor despre utilizatori a fost, cel mai probabil, raspandirea senzatiei de teama si nesiguranta printre clientii eBay, obiectiv care pare sa fi fost atins, avand in vedere reactiile aparute pe unul dintre forumuri.

Compania presupune ca detaliile despre utilizatori apartin persoanelor care au raspuns email-urilor transmise exclusiv pentru phishing.