S-a dat "dezlegarea" la vaccinul antigripal. Acum este momentul sa se vaccineze oamenii impotriva gripei, iar campania e bine sa dureze pana la sfarsitul lui noiembrie, maximum pana la 5 decembrie. Vaccinul antigripal recomandat de Organizati

S-a dat "dezlegarea" la vaccinul antigripal. Acum este momentul sa se vaccineze oamenii impotriva gripei, iar campania e bine sa dureze pana la sfarsitul lui noiembrie, maximum pana la 5 decembrie. Vaccinul antigripal recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii anul acesta are tulpina A Solomon, care nu s-a aflat in circulatie nici anul trecut, nici acum doi ani. Iata unul dintre motive ca vaccinarea antigripala sa se execute in fiecare an. Explica aspectele vaccinarii antigripale profesor doctor Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "M. Bals". E bine sa ne vaccinam pana la sfarsitul lui noiembrie, caci organismul are nevoie de 10-14 zile pentru a-si forma anticorpii de lupta cu virusii gripali. Gripa nu e o gluma, mai ales pentru cei cu risc crescut, afectati si de o alta boala. Iata celelalte boli care fac mai agresiv virusul gripal: diabetul, ciroza, BPOC, cancerele in fazele initiale, SIDA, bolile cronice de piele, bolile cardiovasculare, accidentele vascular-cerebrale. Batranii si copiii care intra in colectivitati e bine sa se vaccineze impotriva gripei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.