Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca are indoieli cu privire la "motivul real" care sta in spatele motiunii de cenzura, dar a precizat ca respecta PSD si importanta procesului democratic care are loc in plenul celor doua Camere.
In discursul sau, seful Guvernului a mentionat aspecte pe care le considera succese ale Cabinetului sau, cum ar fi reformele din invatamant, sanatate, agricultura, cresterea economica si cresterea nivelului de trai.
Premierul a promis, in discursul rostit in Parlament la dezbaterea motiunii de cenzura, ca, daca Guvernul nu va cadea, va incepe astazi discutii cu partidele politice pe marginea bugetului pe 2008, care ar putea duce la devansarea termenului de majorare a pensiilor.
Marti seara, Tariceanu a spus ca exista posibilitatea, in cazul unui vot pozitiv, ca presedintele Basescu sa beneficieze ulterior de toate parghiile puterii. "Initiatorii motiunii ar fi trebuit sa-si puna problema ce se intampla daca motiunea trece, pentru ca o consecinta mi se pare evidenta: se va ajunge ca toata puterea in Romania sa se concentreze in mainile unei singure persoane, pe o perioada lunga de timp, si acesta este un risc grav pentru democratie, pentru ca vom avea - si asa avem - derapaje democratice, dar atunci ele se vor agrava", a declarat Tariceanu in fata Liceului francez, unde invata unul dintre fiii sai, dupa ce a participat la sedinta cu parintii.
Intrebat de ziaristi daca a dormit linistit noptile trecute cu gandul la o eventuala indepartare a sa din functie, seful Guvernului a raspuns ca a dormit bine si ca este foarte linistit.
Premierul a precizat ca, totusi, se gandeste la unii dintre parlamentari care "daca vor vota motiunea, isi semneaza biletul de plecare acasa".