In lipsa unei motivatii reale si sfidand opinia publica aflata in asteptarea punerii in discutie a Raportului Inspectiei CSM asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia pentru procurori a gasit chichite puerile pentru amanarea aceste
In lipsa unei motivatii reale si sfidand opinia publica aflata in asteptarea punerii in discutie a Raportului Inspectiei CSM asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia pentru procurori a gasit chichite puerile pentru amanarea acestei sedinte. Patru dintre membrii sectiei au votat ieri impotriva discutarii Raportului, dand apa la moara procurorului sef DNA Daniel Morar, care a explicat, la final, ca „Inspectia nu mai are ce sa puna la mapa“. Aceasta remarca a fost facuta de seful DNA dupa ce vicepresedintele CSM Dan Chiujdea, care conduce Sectia pentru procurori, a anuntat ca votul membrilor a fost de 4-3 pentru amanare. Urmatorul termen a fost ales la patru zile distanta, in conditiile in care cerintele Sectiei fata de inspectori sunt aberante. Morar a rezervat, pentru luni, bilet de avion. „O sa vad ce pot face“, a spus, incurcat, seful DNA.

Iata cine sunt cei care au tras cu votul pentru amanarea discutarii raportului Inspectiei CSM: Dan Chiujdea, vicepresedintele CSM, Bogdan Licu, seful Comisiei de disciplina a Sectiei pentru procurori, Gratiana Isac, procuror sef birou la Parchetul General, si Cristian Deliorga. Cine a fost impotriva amanarii: procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, si Liviu Dascalescu.
Iata, insa, cum s-a ajuns la acest vot „sublim“, care seamana cu o manevra de culise al carei scop l-a constituit tergiversarea dezbaterii unui raport atat de important, in conditiile in care, la Parlament, se vota motiunea de cenzura, iar Chiuariu face parte din Executivul a carui cadere de cap se discuta. Procurorul Gratiana Isac a simtit nevoia unui raport „mai clar“ al inspectorilor CSM. Procurorul general Kovesi a pledat in tandem cu procurorul Dascalescu, pentru inceperea discutiilor, pe motiv ca o amanare ar face rau procurorilor DNA, iar opinia publica asteapta sa afle rezultatul final. Chiujdea a sustinut ca inspectorul sef trebuie sa clarifice observatiile din capitolul I al obiectiilor DNA, care arata ca inspectia si-ar fi depasit atributiile si reclama lipsa unei metodologii. Asa ca a trecut la propunerea evidentierii metodologiei si limitelor competentei inspectiei. In opinia procurorului general, ghidul de criterii pentru realizarea unei inspectii „are o valoare orientativa si nu constituie o norma cu valoare de lege pentru inspectori“. Ministrul Chiuariu a fost de acord ca referirile la metodologie sunt generale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.