Autoritatile americane au anuntat organizarea unei simulari a unui atac terorist virtual.

Presa si autoritatile americane au anuntat in ultimele zile ca simularea vizeaza testarea capacitatii de reactie a serviciilor de interventie, a per
Autoritatile americane au anuntat organizarea unei simulari a unui atac terorist virtual.

Presa si autoritatile americane au anuntat in ultimele zile ca simularea vizeaza testarea capacitatii de reactie a serviciilor de interventie, a personalului medical, a fortelor de politie si a oficialilor de rang inalt care trebuie sa adopte decizii dificile pentru a salva vieti.

Potrivit unui responsabil de la Departamentul pentru Securitate Interna, care a avut o interventie in cadrul Congresului american, Statele Unite vor organiza exercitiul care poarta denumirea TOPOFF 4 intre 15 si 20 octombrie. In timpul simularii vor fi detonate bombe radioactive false in trei regiuni din SUA: in nord-vest (statul Oregon), in sud-vest (statul Arizona) si in Insula Guam din Oceanul Pacific, unde este amplasata o baza americana. "Majoritatea oamenilor nu va sti ca in aceste zone are loc o operatiune, a spus Michael Murphy de la biroul din Arizona al Departamentului de Stat.


MOBILIZARE. La exercitiul coordonat si monitorizat de Departamentul pentru Securitate Interna vor fi mobilizati cel putin 15.000 de oficiali la nivel local, regional si national, precum si mai multe zeci de observatori internationali, informeaza Reuters. Agentia de presa aminteste ca la exercitiul de anul trecut a fost testata capacitatea de reactie in cazul mai multor atacuri simultane comise in statele Connecticut si New Jersey.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.