Printre amenintarile la adresa sigurantei, pomenite in “Strategia nationala de securitate a Romåniei”, presedintele a identificat cåteva tendinte negative in plan demografic. El ne-a deslusit ca marele dusman este scaderea fe
Printre amenintarile la adresa sigurantei, pomenite in “Strategia nationala de securitate a Romåniei”, presedintele a identificat cåteva tendinte negative in plan demografic. El ne-a deslusit ca marele dusman este scaderea fertilitatii neamului. Fochistii strategiei sunt expertii serviciilor de informatii, ce ne pazesc atent cånd ne våråm in asternut cu soatele, ca nu care cumva sa gresim urdinisul. Imediat ce a fost instiintat ca nu ne mai inmultim eficient, presedintele a dat fuga la Sibiu, la Conferinta “Populatia Romaniei - incotro?”, unde a cerut revizuirea urgenta a politicii demografice. Oare, ce-l arde la lingurica pe dom' presedinte? Faptul ca, daca lucrurile ar ramåne ca acum, in 2050 media de varsta a populatiei va creste la 45 de ani? As. Faptul ca, pentru prima data, rata natalitatii este mai vioaie la oras, decat la tara? Da, de unde. Presedintele bate saua sa priceapa iapa, ca Romania se va cocosa sub povara sistemului de pensii, imediat dupa 1 ianuarie 2009, si aluzia la tendintele Executivului este fara perdele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.