In Rusia va fi aprobata testarea medicamentelor pe copii. Miercuri, in cadrul Serviciului Federal de Sanatate a Rusiei (Roszdravnadzor) a fost creata o echipa care va trebui sa elaboreze corectiile corescpunzatoare in legea despre "Mijlocele de trata
In Rusia va fi aprobata testarea medicamentelor pe copii. Miercuri, in cadrul Serviciului Federal de Sanatate a Rusiei (Roszdravnadzor) a fost creata o echipa care va trebui sa elaboreze corectiile corescpunzatoare in legea despre "Mijlocele de tratament". Functionarii doresc ca legislatia Rusiei sa corespunda cu cea europeana privind testarea medicamentelor pe minori. Majoritatea medicilor ruti sunt incantati de aceasta initiativa, informeaza newsru.com. IMPORTANTA. Organizatiile care apara drepturile pacientilor considera ca trebuie intarita prin lege si responsabilitatea medicilor pentru rezultatele experimentelor farmacologice pe copii. Serviciului federal de Sanatate a Rusiei a inceput sa lucreze asupra modificarii legii despre "mijloacele de tratament" care permite cercetarea clinica a medicamentelor pe copii. Dupa parerea lui Serghei Filiunin, seful departamentului de stat de control a cercetarilor clinice a mijloacelor de tratament (Roszdravnadzor), cercetarile pe adulti nu pot oferi date obiective despre eficienta preparatului sau reactiile adverse care pot aparea la copii. Din moment ce va fi aprobata si va corespunde legislatiei Rusiei si celei Europene, medicamentele vor fi testate pe copii. Conform legii actuale, in Rusia nu se permite testarea clinica a medicamentelor pe minori. Exceptie sunt numai cazurile in care medicamentul testat este destinat numai pentru tratarea bolilor copiilor sau cand, in timpul cercetarilor clinice, vor sa afle dozarea medicamentelor destinate adultilor care pote fi folosite la tratamentul copiilor. Directorul Intitutului de Cercetari Stiintifice, Alexandru Taregorodtev considera ca este necesara testarea clinica a medicamentelor pe copii, deoarece metabolismul la copii si adulti este diferit. "Insuficienta medicamentelor in pediatria moderna este de 80%. Datorita faptului ca in tara noastra sunt foarte putine medicamente pentru copii, pediatrii sunt nevoiti sa-i trateze cu medicamentele care sunt pentru adulti si in care nu se precizeaza contraindicatiile si de aceea de multe ori pediatrul este nevoit sa prescrie singur copilului doza si in acest mod risca sanatatea copilului", a declarat academicianul alexandru Baranov. In Federatia Rusa nu exista o statistica a copiilor care au suferit de reactii adverse de la medicamente. Insa, preparatele care nu au fost testate clinic pe copii sunt folosite in toate ramurile medicinii inclusive in cea perinatala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.