Grupul elvetian Royalton Partners va cumpara 87% din actiunile Certasig si va participa la majorarea capitalului social cu suma de 1,7 milioane de euro, aprobata la finele lunii septembrie.
"Actionarii au hotarat intrarea Royalton in actionariat
Grupul elvetian Royalton Partners va cumpara 87% din actiunile Certasig si va participa la majorarea capitalului social cu suma de 1,7 milioane de euro, aprobata la finele lunii septembrie.
"Actionarii au hotarat intrarea Royalton in actionariatul Certasig. Prin aceasta operatiune, cei patru actionari persoane fizice din Spania, care detineau 67,37%, plus mai multi actionari din Romania, vor vinde actiunile catre grupul elvetian, care va ajunge la o cota de circa 87% din capitalul Certasig", a declarat ieri, pentru Mediafax, directorul general al companiei de asigurari, Radu Francu. El a precizat ca valoarea tranzactiei este confidentiala.
Potrivit aceleiasi surse, Royalton Partners isi va spori cota la Certasig pana la 99%, in urma unei majorari de capital de cinci milioane de euro, ce va avea loc in doua etape, respectiv 1,7 milioane de euro pana la sfarsitul lunii octombrie, urmand ca in viitoarea sedinta a actionarilor, programata la inceputul lunii noiembrie, sa se discute o crestere cu 3,3 milioane de euro.
"Planul de dezvoltare propus de grupul financiar vizeaza investitii de 20 milioane de euro in urmatoarele 24 luni de la intrarea in actionariatul companiei, fara aporturile necesare celor doua majorari de capital”, a mai spus Francu.
Firma Certasig (fosta Fortuna) a fuzionat in anul 2003 cu compania de asigurari Aroca.
Compania activeaza in domeniul asigurarilor generale. Valoarea primelor subscrise in 2006 a fost de 1,891 milioane de lei, fata de 455.000 de lei cu un an in urma.
La nivelul anului precedent, pierderile Certasig au insumat 1,141 milioane de lei, comparativ cu 1,227 milioane de lei in 2005. Certasig are un capital social de 8,1 milioane lei si o unitate teritoriala in Baia Mare.
Royalton Partners este o companie de management al fondurilor de investitii destinate Europei Centrale, cu sediul central la Zurich (Elvetia) si birouri in Varsovia, Praga, Budapesta si Bucuresti. Compania detine participatii la firme din domeniul telecomunicatiilor, media, serviciilor financiare si in sectorul imobiliar din Estonia, Ungaria si Polonia. In prima parte a acestui an, Royalton Capital Investors, administrat de Royalton Partners, a vandut participatia detinuta la banca ungara de retail Ella Bank catre Axa, a doua mare companie de asigurari din Europa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.