ACCIDENT PE SINE. Vagoanele unui tren de calatori au fost izbite ieri, pe un peron in Gara de Nord din Timisoara, de o locomotiva scapata de sub control. Seful Serviciului Siguranta Circulatiei din cadrul CFR Timisoara, Constantin Fleancu, a declarat
ACCIDENT PE SINE. Vagoanele unui tren de calatori au fost izbite ieri, pe un peron in Gara de Nord din Timisoara, de o locomotiva scapata de sub control. Seful Serviciului Siguranta Circulatiei din cadrul CFR Timisoara, Constantin Fleancu, a declarat ca incidentul s-a produs din cauza unei erori umane, mecanicul nefiind atent. Potrivit politistilor, au fost ranite sase persoane, printre care si un copil de cateva luni. (Mediafax)


12:58 - BOTULISM
ARAD. Un barbat care a consumat sunca de casa conservata in sare a ajuns la spital, iar medicii au constatat ca sufera de botulism.
CONSTANTA. Seful Inspectoratului Judetean Scolar a cerut sa fie eliberat din functie, din cauza"starii de disconfort psihic". (E.S.)


13:03 - PARLAMENTAR
BANI PUBLICI. Conducerea Camerei Deputatilor a adoptat un memorandum privind modernizarea punctului termic ce deserveste Palatul Parlamentului, lucrari pentru care se vor cheltui 1,8 milioane de euro. In document se arata ca actuala instalatie a fost conceputa la nivelul anilor a€™80. (C.V.)
COMEMORARE. Cateva zeci de persoane, membri ai asociatiilor de
revolutionari sau victime ale mineriadelor, dar si multi tineri s-au adunat in Piata Universitatii din Capitala, pentru a depune coroane de flori in memoria celor care au murit in timpul evenimentelor din 13-15 iunie 1990.


CAZUL STROESCU - Medicii au procedat corect
Colegiul Medicilor Bucuresti (CMB) a stabilit ca nu este vorba despre culpa medicala in cazul Ralucai Stroescu, angajata unei firme de audit din Capitala, care a murit la doar 29 de ani. Cu o zi inaintea decesului, tanara a mers la Centrul Medical Unirea, iar ancheta CMB a stabilit ca medicul care a consultat-o a respectat toate procedurile si a cerut chiar investigatii suplimentare. Potrivit Antenei 3, familia femeii contesta insa aceasta ancheta si va da in judecata Centrul Medical Unirea. Colegii si parintii Ralucai au fost convinsi ca decesul a fost provocat de epuizare din cauza serviciului, dar raportul legistilor a aratat ca femeia a murit pentru ca s-a infometat. (L.F.)



COMERT IN PIETE - Conditii noi pentru tarani din 2008
Taranii mai pot vinde carne, lapte, branzeturi, oua sau peste in pietele din intreaga tara, fara sa fie inregistrati la Autoritatea Veterinara, pana la 1 ianuarie 2008. Aplicarea Ordinului 301, care ii obliga pe micii producatori sa se inregistreze si sa-si vanda produsele doar in judetul de domiciliu, a fost amanata pana la acea data. In plus, ordinul va fi modificat
astfel incat taranilor care se inregistreaza si respecta anumite conditii li se va permite sa vanda in orice colt al tarii. (Florina Zainescu)


Lege
Munca, permisa de la 16 ani

Tinerii care au implinit 16 ani pot avea locuri de munca usoare, care nu le afecteaza securitatea, sanatatea, dezvoltarea si care nu-i impiedica sa mearga la scoala, a decis ieri Guvernul. Durata lucrului nu poate depasi 6 ore, zilnic, si 30, saptamanal. Pauza de masa: minimum 30 de minute, in cazul in care durata lucrului depaseste 4 ore si jumatate pe zi. Au trei zile in plus la concediul anual de odihna. Angajatorul e obligat sa le comunice parintilor eventualele riscuri. (Mediafax)


Budapesta
Ingrijorari pentru Zsolt Nagy

Secretarul de stat ungar Laszlo Szoke impreuna cu ambasadorul roman de la Budapesta, Ireny Comaroschi, au purtat ieri discutii despre criticile pe care presedintele Traian Basescu le-a facut fata de politica Ungariei pentru minoritatile etnice. Oficial au abordat si cazul ministrului suspendat al Comunicatiilor, Zsolt Nagy (foto). Szoke s-a aratat ingrijorat de acuzatiile aduse lui Nagy, in opinia sa fiind justificate de "aspiratii politice indreptate impotriva UDMR", informeaza Mediafax. (D.Z.)



MUZEUL COTROCENI - "Bucurestii de altadata"
Vernisajul expozitiei "Bucurestii de altadata" este gazduit astazi de Muzeul National Cotroceni la ora 18:00 si va fi urmat de dezbaterea "Barbu Stirbei - spirit elevat si modernizator de cetate". Expozitia este completata cu emisiuni filatelice romanesti ilustrand edificii monumentale, precum vechiul Teatru National sau Palatul CEC. In cadrul manifestarii, academicianului Dan Berindei i se va acorda "Medalia comemorativa a Muzeului National Cotroceni". (L.P.)


SANATATE - Bolile transmisibile trebuie raportate
Furnizorii de servicii medicale vor fi obligati sa raporteze autoritatii locale de sanatate publica imediat ce afla informatii privind cazurile de boli transmisibile. In aceasta categorie intra: botulism, antrax, febra tifoida, tetanos, gripa cu un nou subtip, holera, malarie, pesta, lepra, meningita virala. (M.M.)


PROIECT RESPINS - Alesii arunca in strada chiriasii
Deputatii PD, PSD, PNL, UDMR si PRM din Comisia juridica au dat raport de respingere proiectului Partidului Conservator privind prelungirea cu trei ani a contractelor chiriasilor din casele nationalizate. Conservatorii au anuntat ca nu vor renunta la aceasta propunere, adoptata deja de Senat, si vor cere in plenul Camerei Deputatilor respingerea raportului sau retrimiterea proiectului la Comisia juridica a Camerei. (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.